Barnvagn till bil eller bil till barnvagn?

Militärfamiljen är i behov av en ny bil. En kombi. Att vi bara klarar oss med en sedan nu, med stor hund, det är ett under! Men nu när utökning i form av militärbebis anländer är det inte längre hållbart att inte ha kombi. Så vi har tittat och känt och suttit och klämt, men framförallt mätt. En bil med ett bagage stort nog för en barnvagn och en hundbur. Och så ska den vara gedigen, enligt militärpappan och i fin färg, enligt mig…

Vi har ingen brådska utan kan vänta tills i vår, men just nu står det mellan en Toyota Avensis och en Audi A6. Vi får väl se. Bagaget är som sagt avgörande i slutändan.

Vi har kollat på barnvagn också. Rättare sagt kollade vi först på barnvagn och fastnade för en speciell modell från Teutonia. Lite extra hög bland annat, så att den passar långa militärpappan. Att köra alltså. Sen kollade vi bil. En bil med bagageutrymme stort nog att få plats med en speciell Teutonia. Det var svårare och vi kom fram till att tänka om. Tänka bak och fram. Först en bra bil (i fin färg), sen en bra barnvagn (också i fin färg) som får plats i den gedigna bilen i fin färg. Tänkte att vi genom att tänka om, bak och fram, nu tänkte helt rätt! Men vi blev upplysta av bilförsäljaren att överraskande många tänker som vi gjorde först. En barnvagn först för ca 10 000 kr som ska passa i en bil för ca 200 000 kr! Jag är i alla fall glad att vi nu tänker på andra hållet. Känns mer rätt för oss. Men det är klart, alla är ju olika!

Imorgon ska vi kolla på braskamin. Tur att vi redan har köpt ett fint hus. Hade känts så otroligt frustrerande att hitta världens finaste braskamin, men sen inget hus som den skulle passa i!

6 thoughts on “Barnvagn till bil eller bil till barnvagn?

 1. Färg är viktigt, allt för underskattat. Kan rekommendera Toyota. Inte för att jag någonsin kör den, men det är bekvämt att sitta jämte 🙂 Svart är snyggt. Är det en färg btw? Vilken färg ska barnvagnen ha förresten?

 2. Du skriver fantastiskt. Blir alltid sjukt imponerad av ditt språk – vilket är något jag dömer lika hårt som innehållet. Yrkesskadad du vet 🙂 (särskilt nu mitt i bedömningen av de nationella proven i svenska). Härligt att höra att ni har det bra förresten! Kram (hälsa militärpappan).

  • Åh tack, Marina! Vilken otroligt fin komplimang! =) Liksom du gillar jag också det svenska språket… Men slipper sitta och rätta en massa nationella prov i ämnet!

   Fast när jag rättar mina kadetters tentor i ledarskap irriterar alla små stavfel mig något fruktansvärt. Är det fler än tre stavfel eller uppenbarliga meningsbyggnadsfel, så kommenterar jag det, trots att det inte är det som ska bedömas!

   Jag kan inte låta bli. Tyvärr verkar det inte som någon av dem bryr sig… Mycket märkligt!

 3. Vi köpte en Nissan Qasqai 7. Stor, glastak och snabb. Mmmm… Vår Teutonia spirit går in på ena sidan så att det rent teoretiskt får plats en hundbur på andra sidan.

 4. Barnvagn blir en knepig fråga. Jag har redan en bil, som är stor, men jag har också många rullstolar så vi letar efter en barnvagn som blir obefintlig när man fäller ihop den. Kanske också sådan ni behöver?!

  Det är svårt att fälla ihop hunden. Även om det behövs ibland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *