Bästa hjälpen vid tandsprickning

image

För ett tag sedan fick jag höra av en vän om ett slags bedövningsmedel som används till bebisar vid tandsprickning. Medlet är receptfritt och säljs inte i Sverige men däremot i Norge. Mina båda syskon bor ju där och därför har jag nu en behållare med Dentinox hemma!

Jag har hört mig för om läkemedlets innehåll och fått veta att det verksamma ämnet är samma som i halstabletten Bafucin och även tandläkare använder sig av ämnet fast säkert i en väldigt mycket högre koncentration.

Det kan finnas risk för allergi mot ämnet och kanske är det därför Bafucin har en åldersgräns på fem år?. Jag har gett Tilia läkemedlet och ingen allergisk reaktion har uppstått så jag känner mig lugn. Det kliar ju så dant när tänder dyker upp och Dentinox hjälpte väldigt bra tycker jag!

Jag tar lite på en topz och håller den mot hennes tandkött där tänderna håller på att komma. Trots den söta smaken både spottar och fräser Tilia när hon känner topzen mot tandköttet. Men det hjälper så bra!

Självklart har jag testat själv och känslan blir lite som när man ätit just Bafucin, lite bedövat sådär.

2 thoughts on “Bästa hjälpen vid tandsprickning

  1. Vad glad jag blir att det känns som att det fungerar! Samtidigt blir jag såklart lite bitter över att vi har långt till Norge. Kanske bäst att kontakta några norrmän och be om en tjänst, för idag har vår lillstackare vidrigt ont här på kvällskvisten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *