Ben och bål i gymmet

Jag valde att träna på gymmet igår för att kunna lyfta lite tyngre vikter och för att testa lite benövningar i maskiner, vilket jag aldrig annars gör, för att se om det möjligtvis kan vara något för min onda höft. Jag kör nästan uteslutande fria vikter och egen kroppsvikt i styrketräningen men körde igår ett par benövningar där höften inte involveras. Det känns okej idag så kanske är det en framgångsfaktor?!

image

Som omväxling valde jag att köra tre block där jag hade en muskelgrupp per block, ett för ben, därefter ett för axlar och slutligen ett block för bålen. Jag tränade med tunga vikter så det sved i musklerna! Härligt! Jag tränade en övning i taget och första varvet 10 reps, andra varvet 8 reps och tredje varvet 6 reps. Passet tog 35 minuter inklusive uppvärmning. Lite vila och stort fokus så blir det effektivt!

Block 1. Ben:
○ Benpress i maskin
○ Lårcurl i maskin
○ Benspark i maskin

Block 2. Axlar:
Axeltrippel
Solen
○ Upp/ut-fram-ut-ned med raka armar och hantel

Block 3. Bål:
Semiplanka med benlyft (övning 1 i klippet, samma klipp för alla bålövningar)
○ Russian Twist (övn 6)
○ Planka med benlyft (övn 3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *