Benträning på gymmet

I veckan körde jag ett pass på gymmet där jag tryckte in lite mer benträning än vanligt. Jag har inte börjat köra massa hopp och sånt än och då är benträningen lite seg kan jag tycka. Snart känner jag att hoppen kanske är på ingång i träningen igen, det har gått nästan fem månader sedan förlossningen. Det gäller att börja försiktigt där och verkligen känna efter och lyssna på sin kropp.

Passet på gymmet var i vilket fall som helst sjukt jobbigt och jag var riktigt trött i benen under löpintervallerna men sprang så fort jag bara orkade. I övrigt så körde jag bara på helt utan vila passet igenom så pulsen var ganska hög under de 50 min passet tog. Tre varv per block, sedan 5×45 sek löpning och så nästa block…

Block 1:

20 Knäböj med Axelpress

20 Utfall med Bicepscurl

45 sek Plankan på tå

Snabba löpintervaller 5×45 sek med 15 sek ståvila

Block 2:

15 Marklyft

20 Utfall med hantellyft åt sidan

30 sek Sidoplanka på tå

Snabba löpintervaller 5×45 sek med 15 sek ståvila

Block 3:

15 Bicepscurl ståendes på medicinboll

15 Höftlyft med fötterna på pilatesboll

45 sek Plankan med fötterna på pilatesboll’

Snabba löpintervaller 5×45 sek med 15 sek ståvila

Sen dog jag en stund innan jag hoppade in i duschen. Och dagen efter sprang jag med Läkaremamman. My Lord! Det tar ett tag innan jag gör om den, om jag säger så…

2 thoughts on “Benträning på gymmet

  1. Jag blir verkligen inspirerad att träna när jag läser din blogg även om jag inte vet vad hälften av det du gör är 🙂 så jag gillar bilder.
    har nu köpt saker och ska göra min TRX så bilder och beskrivning på övningar till det tas emot tacksamt .

    Ha en härlig dag och tack för alla tips

    • Vad roligt att jag kan inspirera till träning! Tack för feedbacken, jag tar med mig den och ska försöka lägga ut fler förklarande bilder eller länka till andras klipp på youtube.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *