Besvikelse

Jag har sett den här bärblandningen i affären vid russinen och tänkt att den nog skulle vara ett bra alternativ till just russin men har inte tagit mig tid att kolla efter. Igår när Elise och jag var och handlade slängde jag ner en i vagnen och tänkte att jag fick kolla upp den i efterhand. Jag kollar alltid vad alla produkter som jag köper innehåller och i största möjliga mån äter vi rena livsmedel utan tillsatser och socker och helst ekologiskt. Nu brukar ju Renée Voltaires produkter vara bra överlag tycker jag och därför fick den följa med hem utan närmare tillsyn.

Men vad besviken jag skulle bli! När jag läste innehållsförteckningen fann jag följande:

Russin, granatäpplebitar (vatten, juicekoncentrat av granatäpple, tranbär, äpple, ananas och fläder), rörsocker, majssirap , maltodextrin, pectin, äppelsyra, naturlig smaksättare, askobinsyra, (C-vitamin), blåbär (blåbär, socker, solrosolja)

What?! Sen läser jag längre ner på förpackningen;  ”A better way to snack”. Jo, jag tackar jag. I affären borde den hittas vid tablettaskarna och smaken var densamma. Så är man sugen på godis är det ju toppen, men att ha på yoggin – Där går i alla fall min gräns! Blä.

4 thoughts on “Besvikelse

  1. Intressant att man får kalla något för granatäppelBITAR när det sen visar sig vara tranbär, äpple och ananas som är smaksatt av juicekoncentrat…

    Det är inte lätt att vara medveten konsument. Jag laddade ner ett pdf dokument med en e-nummer förteckning, tänkte att det kunde vara bra att ha med sig när man handlar… jo men hej 44 sidor är ju inget jag släpar med mig till affären direkt!

  2. Fy…köpte dom en gång till pojkarna för det lät bra. men dom ratade askarna båda två.Och rätt så dyrt är det med =(

    • Ja, verkligen dyrt, spec med tanke på innehållet… Det gäller att ha koll och inte bråttom när man handlar. :/

  3. Usch, jag vet… Verkligen äckligt. Det gäller att kolla innehållet i ALLT, bara för att det är ekologiskt behöver det inte vara bra. Är de KRAV-märkta förresten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *