Bland statsministrar och veckopendlare

Mitt arbete idag bestod i att hålla sex likadana föredrag för sex olika åttondeklasser på en skola som hade så kallad yrkesdag. Jag skulle såklart företräda Försvarsmakten och gärna passa på att rekrytera lite! Det var riktigt roligt och kidsen hade många frågor av lite varierande slag. Där gäller det att hänga med i svängarna för att kunna ge svar, som även de blev av lite varierande slag…

Såsom:

Kidsen: Hur många har du dödat?  Jag: Minst tusen stycken, om vi pratar flugor.

Kidsen: Tjänar man bra som militär? Jag: Vad är bra? Kidsen: 30 – 50 000 kr. Efter skatt. Jag: Har du funderat på yrkesvalet stadsminister?

På lektionen innan var det en som svarat att man tjänade 100 kr i timmen ungefär. Kidsen såg lite fundersamma ut, men kom fram till att 100 kr i timmen var en himla bra lön. För att inte säga fantastisk!

Kidsen: Militärer är bara stora monsterbiffar! Män med ett stort vapen i handen och kammofärgad uniform. Jag: Tja, ni ser ju bara på mig, ett livs levande exempel (med blå kjol, stövlar, gravid mage och hästsvans.)

Det har i alla fall varit en trevlig, rolig och annorlunda dag! Jag har även hunnit med att hälsa på en fin vän som jag inte träffat på länge, gått en underbart skön och lugn promenad med vackraste hunden och bara njutit av att det är ljust nästan till 17.30! Snart blir det ”Landet brunsås” på tv och sen ska jag krypa ner i sängen med min nya tidning ”Mama”.

OCH imorgon är det Torsdag. Det vill säga kontrolldag. Militärpappan väntas på Fredag!

Såhär ser en vecka nämligen ut för veckopendlare inom militären:(Allmänt kännt och vedertaget)

Måndag: Helvetes jävlar Måndag! Tisdag: Planeringsdag. (Man planerar inför hemresan) Onsdag: Packedag. (Man packar inför hemresan) Torsdag: Kontrolldag. (Man kontrollerar så man inte glömt något inför hemresan) Fredag: Hemresedag!

För veckopendlarnas fruar ser veckan ut enligt följande: (Slår jag nu fast)

Måndag: Helvetes jävlar Måndag! Tisdag: Planeringsdag. (Man planerar inför hemkomsten av sin älskade) Onsdag: Plockedag. (Man plockar undan i huset så att det ser fint ut när han anländer) Torsdag: Städ- och kontrolldag. (Man städar hela huset och kontrollerar så man inte glömt något inför hemkomsten) Fredag: Hemkomstdag!

Sen kan man ju alltid sätta lite piff på de olika dagarna, men det får vi ta en annan gång. Det är ju Onsdag, så nu måste jag plocka undan lite!

2 thoughts on “Bland statsministrar och veckopendlare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *