Den förberedde överlever

Imorgon ska jag jobba. Egentligen är jag ledig tills på måndag, men jag tycker att det är så himla kul så jag går dit ett par dagar innan! Haha!! Nu skojade jag bara, men det är inte ovanligt att jag känner så. Jag brukar tycka att mitt jobb är både himla roligt, spännande, utmanande, utvecklande, varierande och ibland ganska krävande.

Jag åker till jobbet ett par dagar innan jag egentligen börjar för att jag vill känna mig väl förberedd på måndag när jag egentligen börjar jobba. Då slipper jag lägga ”riktig” arbetstid på att komma in i matchen. När alla andra är där och fumlar för att försöka få koll – då är jag redan där och gör mål! Jag fullkomligt älskar att ligga steget före!

Som jag har skrivit innan: Jag älskar mitt jobb! Och hatar det. Just nu mest det sistnämnda. Inte att jag avskyr det direkt, men starkt ogillar, skulle man kunna säga. Och jag vet så väl vad det beror på, men vad fan hjälper det?! Det jag kan göra är att försöka sätta lite piff på det runt om, för då finns i alla fall en ärlig chans att jag överlever ett tag till.

Piff kan tillsättas i vardagen genom bland annat följande:

– Bära kjol och stövlar istället för byxor och lågskor

– Lägga på en mörkare färg på den annars så trensperanta ögonskuggan

– Köpa en rosa allmanacka

– Måla naglarna

– Använda pennor med glada färger hela dagen

– Ha P3 på i bakgrunden när man har kontorstjänst

– Äta lunch ute trots att man har matlåda med sig till jobbet

– Jobba i smyg eller i dubbel hastighet för att ligga steget före till och med sig själv

Imorgon ska jag göra alla piff som jag bara kommer på! Den rosa almanackan inhandlades redan igår och matlådan står redo i kylen att tas med till jobbet. Bara för att få stå kvar där i ett par dagar – oöppnad. Nu känns det genast mycket bättre att strutta iväg till jobbet tre dagar för tidigt, bara för att få känna den underbara känslan av att ligga steget före mig själv!

Nu ska jag sova, så det blir morgon snabbare!

2 thoughts on “Den förberedde överlever

  1. Haha – klockrent! Du och jag arbetar på samma sätt – till och med steget före sig själv. Det är det sannerligen inte många som är. Go for oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *