Det här med att somna själv

För en tid sedan köpte jag små cd-spelare till barnen så de kan lyssna på ljudböcker när de ska sova. Ett synnerligen bra köp! Det var inte så att butikerna hade massor av cd-spelare att välja på direkt men tillslut fann jag precis det jag letade efter på Ica Maxi! Som vanligt. Små, söta och rosa – till ett överkomligt pris.

Jag har försökt att använda mobilen eller surfplattan till att spela ljudböcker för barnen men de har inte förmågan att slappna av när den är i rummet, de vill i så fall titta på den samtidigt och då kan i alla fall mina barn vara vakna i en evighet. CD-spelaren funkar mycket bättre!
image
På Akademibokhandeln hittade jag två olika ljudböcker, en med Alfons Åberg och en med Bamse. Jag köpte båda! De innehåller flera cd-skivor i en liten box så det finns många spår att välja mellan. Nu har jag sett att olika sajter på nätet har massor av ljudböcker att välja bland, så barnen ska få välja varsin.

När de lagt sig i sina respektive rum sätter jag på en ljudbok åt dem var, på väldigt låg volym så att de verkligen måste anstränga sig för att lyssna. Det brukar inte gå 10 min innan Elise har somnat medan Tilia är lite mer omständig att ha och göra med… men nu börjar även hon att gilla ljudboken som ett lugnt alternativ till att somna själv i ain egna säng.

Bästa köpet på länge!

One thought on “Det här med att somna själv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *