Efterkontroll

Idag hade jag tid för efterkontroll hos en gynläkare. Vi pratade om min medicinering för blodtrycket och om preventivmedel. När jag slutar amma ska jag byta blodtrycksmedicin och det ser jag fram emot! Att byta medicinen alltså, inte att sluta amma, men just nu har jag lite problem där, så vi får se hur det blir. Det får jag skriva om senare.

Min barnmorska har sagt till mig att jag förmodligen inte får ha något preventivmedel med hormoner och därför har jag varit rädd för att kopparspiral skulle vara det enda alternativet. Och då skulle jag förblöda! Så jag hade börjat fundera över om avhållsamhet inte vore rätt så bra ändå. Läkaren sa idag att jag fick ha hormonspiral och det känns så skönt!

Hon gjorde en gynundersökning med och svarade på lite frågor som jag hade. Allt gick mycket bra och jag kan träna på utan att vara orolig! Jag hade inte heller hostat mig till framfall. Inte alls faktiskt och det var ju skönt!

Härlig känsla att bli okej-stämplad efter sin andra förlossning!

2 thoughts on “Efterkontroll

  1. Jag har ju kopparspiral som enda alternativ.. känns sådär kul kan jag säga. Sedan att använda kondom med sin man känns också onödigt men ja denna eviga fråga om skydd.
    Har ju flera fall av cancer som varit östrogenstyrda och som lett till dödsfall som gör att jag inte får.äta det. Min moster gick bort i bröstcancer (med metastaser) när Astrid låg i min mage och min mamma har även hon haft bröstcancer.
    Men någon kopparspiral är jag inte sugen på.
    Kram

  2. Jag är inte sugen på någon spiral alls, men så klarar jag inte hormoner i kroppen och blir bara dålig. Å andra sidan lär jag ju behöva något preventivmedel framöver, för nu kan vi ju knappast lita på det där med att min PCO-S gör att jag har svårt för att bli gravid. Två barn säger liksom något annat.. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *