Elise 2 månader

Elise 2 mån

Elise gillar att provsitta vid bordet

Idag fyller Elise 2 månader. Tur man har en blogg att läsa och på så sätt se var vi gjort av tiden, för det är hiskligt vad tiden bara rusar!

Elise kan:

Hålla uppe nacken väldigt länge 

Sitta i barnstolen vid matbordet en liten stund, men det får hon inte så ofta

Härmas genom att göra pussmun

Jollra små läten när hon pratar med mamma och pappa

Elise tycker om:

Att byta blöja

Att bli buren

Att suga på sina fingrar istället för nappen

Att lyssna och se på när mamma sjunger och gör rörelser till. Favoriten är ”En liten båt…”

Att lyssna på pappa som spelar gitarr

Att åka i BabyBjörnen framåtvänd 

Att bada länge och verkar ha roligt när hon råkar plaska med händerna i vattnet

Elise tycker inte om:

Att använda nässug

Att vänta i vagnen eller att öht vänta (hm… precis som sin mamma)

Att ha händerna under täcket på promenader i vagnen

Elises mått:

Vikt: 6220 gram

Längd: 59 cm

Huvudomfång:  cm

Elise…

… vaknar och går upp mellan 07 och 08 på morgonen och är då alltid väldigt glad. Hon jollrar och flaxar och verkar allmänt nöjd med livet! Efter blöjbyte, lek och mat somnar hon om och sover hela promenaden mellan ca 10 till 12. Förmiddagarna kan jag förutse, men efter lunch kan det se väldigt olika ut från dag till dag.   

Elise vill gärna bli buren men tolererar att sitta i babysittern eller ligga i babygymet i ca 20 minuter, helst på morgonen. Då flaxar hon med alla armar och ben så leksakerna gungar åt alla håll och kanter.

När hon ligger mot bröstet på en sittande mamma eller pappa ”ställer” hon sig gärna upp genom att ta spjärn med benen och spänna hela kroppen. Det ser ut som att hon står, men stödjer sig med magen, och så drar hon ihop munnen och spärrar upp ögonen. 

Hon både sover och är vaken allt längre stunder. Sover ca 2 timmar i stöten, äter 10-40 minuter och är vaken mellan två och fyra timmar. I bilen sover hon nästan jämt, även om resan är 5 timmar lång!

Ibland när hon skrattar kommer det ett underbart ljud ur henne och när hon gråter rinner en och annan tår. Ofta när hon gråter verkar det vara för att hon vill visa sitt enorma missnöje och inte för att hon är ledsen. Som till exempel när hon läggs ner men helst vill bli buren eller vill ändra position i famnen.

Elise verkar känna sig trygg när Vackraste hunden lägger sig nära om inte mamma eller pappa kommer direkt när hon blir ledsen. Hon accepterar nu mer slick från hunden som också hon blivit lite mer varsam.

Kvällsrutin med mat, blöjbyte och pyjamaspåklädnad börjar mellan 18.30-19.30. Senast vid 21.30 sover hon oftast i sin säng för natten och nattmålen som tidigare alltid ägt rum vid 01.30- och 04.30-tiden har den senaste veckan börjat dra ihop sig till endast ett mål vid 02.30-tiden.

Elise 2 mån

Elise tränar nacken och luftar rumpan

10 thoughts on “Elise 2 månader

  1. Elise är väldig lik dig på bilden när hon sitter i stolen. Det syns verkligen vem som är hennes mamma. Härligt att läsa och se lite bilder från ditt nya liv.
    Många kramar

  2. Grattis Elise! Vad duktig hon är på att sitta i sin stol! Ser väldigt stabilt ut! Vi har inte testat att sätta Isak i en barnstol än, han är inte så bra på att sitta… Men han är grym på att stå!

    Jag har faktiskt fått sova ganska mycket idag, E har varit ledig större delen av dagen och gått ut med Isak, så himla snällt. Men imorgon kan han inte vara hemma så jag får hoppas att jag mår bättre då. Ska faktiskt gå och lägga mig nu fast klockan bara är halv åtta =)

  3. Herregud hon sitter ju!!! Ser så stor ut lilla tjejen! Fast det är klart hon är ju stor :). Kollade Ws vikt vid 2 mån, han vägde 8910 när han var 8 veckor. Idag när vi kom hem upptäckte jag att hans första tand kikat ut… inte undra på att han var ledsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *