Elise 3 månader

Elise 3 mån

Elise 3 månader

Nyligen fyllde Elise 3 månader. Oj, oj, oj vad tiden går fort! Jag njuter verkligen varje dag av att vara tillsammans med min dotter och få följa hennes framsteg. (Och så beklagar jag mig ibland med, mest för att jag är ensam med henne hela veckorna och är då så himla trött emellanåt.)

Elise kan:

Hålla uppe nacken hela tiden utan stöd

Ligga på mage och lyfta huvudet ganska högt och länge

Gurgla långt ner i halsen

Dra mamma i håret

Fatta om en leksak och hålla i den en stund

Vända från sida till mage och rygg

Vända från rygg till sida

Prata med mamma och pappa genom att gurgla och jollra konstant

Kommunicera genom att härma ljud

Ligga vaken i vagnen på promenad

Dra sig upp från liggande till sittande med lite hjälp

Dra sig upp från sittande till stående med lite hjälp

Elise tycker om:

Att äta på sina fingarar och händer

Att stoppa saker i munnen

Att stå länge i mammas eller pappas knä

Att sutta på och gosa med sin mjuka nalle och kanin

Att sjunga och göra rörelser till ”Ärtorna rullar” (mamma gör rörelserna på Elise)

Att vara på babyrytmik

Att sitta upp i liggvagnen så hon kan se allt som händer runt omkring

Att titta på tv

Att sova när det är mycket liv runt omkring

Elise tycker inte om:

Att göra samma sak för länge

Att bli lagd ensam när hon är trött men vaken

Elises mått:

Vikt: 7530 gram

Längd:  62cm

Huvudomfång:  41 cm

Elise…

… vaknar och går upp mellan 06.30 och 08.00 på morgonen och är då alltid väldigt glad. Hon ligger nöjd kvar i sängen en stund och pratar med mobilen i taket medan jag klär på mig och fixar lite, ca 20 min. Under förmiddagen sover hon oftast en timme eller två, men ibland hoppar hon över det och det funkar med bra!

Elise har inte alls samma behov av att bli runtburen jämt och ständigt som hon hade innan, utan ligger oftast i babygymet och pratar med helikoptern där. Hon sitter också i babysittern i ganska sittande läge en stund och då är det ganska smidigt att flytta med den om jag byter våning i huset.

Hon tycker mycket om att titta på tv och att vi busar med henne mest hela tiden, sjunger sånger och gör roliga ljud med henne, då svarar hon med ett ofta liknande ljud eller högt tjut och nästan alltid ett stort leende! Ibland låter hon livsfarlig, mer som ett litet, litet lejon och så hugger hon en liksom och suger sig fast samtidigt som hon skakar fram och tillbaka på huvudet. Antingen i mitt bröst eller på pappas hand eller arm, då är hon i sitt esse!

Under eftermiddagen sover hon oftast i två omgångar, någon timme vid 14-tiden och lite kortare runt 17.00-18.00. Beroende på hur vi lyckas hålla henne vaken eller hur dagen har varit, så somnar hon för natten mellan 19.00 och 21.00. Hon vaknar nästan alltid runt 00.00-01.00 och stoppar in hela handen i munnen, men får då sin napp istället. Den åker ur och jag får gå upp och stoppa tillbaka den ca 7-8 gånger följande timme. Sen somar hon på riktigt igen och bryr sig inte om nappen. Nästa gång hon vaknar brukar vara vid 04.30-tiden och då ger jag henne mat, men egentligen tror jag det skulle räcka med nappen, för hon ber liksom inte om att få amma, men gör det när det erbjuds. Detta gör att hon sedan sover igen till 07.00-08.00 och äter frukost ca en timmer efter.

Jag har världens snällaste barn, det är jag fullt medveten om. Hoppas det håller i sig!

One thought on “Elise 3 månader

  1. Oj, hon väger ju mer än Cebastian. Visst är det underbar att följa dem. Å jag älskar min lille kille så mycket att jag skulle kunna äta upp honom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *