En härlig dag!

Idag har Elise och jag varit krassliga, så vi har tagit det väldigt lugnt, men det har varit så mysigt!

Vi inledde dagen med en sovmorgon till klockan 09.30! (Förlåt Rebecca W som nog gärna skulle göra i princip vad som helsr för att få sova så länge…) Sen har vi gosat, kollat på oss i spegeln, lekt lite och när Elise underhöll sig i babygymet, passade jag på att baka bort lite äggulor som blivit över från gårdagens marängbak. Det blev Gula rutor och de blev både många och goda!

Elise har sovit i ”inne-vagnen” i köket vid lunchtid och sedan somnade hon i sin vanliga vagn på promenaden med Vackraste hunden under eftermiddagen. När vi kom hem fortsatte hon att sova, så jag ställde vagnen på trappen utanför. Jag försöker få henne att sova ute emellanåt, lite frisk luft skadar aldrig!

Vill sitta upp i vagnen

Elise vill sitta upp i liggvagnen om hon är vaken under promenaden!

Somnade i vagnen

Elise somnade gott efter en stunds spanande.

Jag fikade lite på mina gula rutor till en kopp kaffe och helgens kvällstidningsbilaga. Över fyrtio kakor frös jag in till dopet som sker på söndag i Högsby. Min mamma ville gärna ordna tårtor till helgen, väldigt snällt av henne! Nu i dagarna åker jag, Elise och Vackraste hunden till Högsby för att tillbringa lite tid med Militärpappans föräldrar och förbereda dopet. Frökenfarmor och jag ska baka smörgåstårtor, Vackraste hunden får sätta skräck i Den svarte och Elises uppgift blir att charma alla i sin närhet och visa upp sina nya färdigheter!

På vägen stannar jag till i Kalmar för ett besök på IKEA. Där tänker jag köpa lite ljus, servetter och lite piff som utsmyckning. Börjar fundera på om jag glömt något stort? Många verkar vara väldigt stressade inför att döpa sina barn, men jag känner inte så. Jag har bokat kyrka och församlingshem. Prästen ska ringa i veckan om detaljer inför själva högmässan och dopet. Jag vet vad vi ska äta och att det blir ca 35 gäster. Elise ska bära den dopklänning som jag hade på mitt dop, den satt perfekt! (Jag var alltså också en riktig liten tösabit…)

Det som återstår är väl vad jag själv ska ha på mig. Ska kolla lite i WIC:en ikväll för att se om jag hittar något lämpligt eller om jag ska leta i affärerna istället.

6 thoughts on “En härlig dag!

  1. Hahaha! Ja, VAD SOM HELST skulle jag göra!

    Vad kul med dop, låter som att du har allt under kontroll. Hoppas du hittar något fint att ha på dig, själv har jag ångest över att jag inte har några kläder så idag tänkte jag gå ut och shoppa lite. För pengar jag inte har. Men det struntar jag i och skyller på att jag är vansinnigt trött och inte vet vad jag gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *