En påminnelse om mitt gravida tillstånd

Idag har jag verkligen varit Gravid. Det är inte ofta som jag tänker på att jag faktiskt är gravid (i vecka 25) men idag har två saker hänt som direkt får mig att inse mitt tillstånd.

1. Under cykelturen på väg hem från jobbet fick jag en plötslig blodsockerdipp, blev helt snurrig och skakig och undrade ett tag om jag skulle ta mig hem de sista fyra kilometerna över huvud taget. Jag vet att jag under min förra graviditet drabbades av samma sak. Otäckt, läskigt och riktigt obehagligt.

Jag har ätit bra under dagen, senast äpple och keso strax innan jag satte mig på cykeln, men sånt kan tydligen komma upp ändå. Hädanefter ska jag se till att ha något ätbart med mig i ryggan så jag har möjlighet att bota mig själv om det händer igen. Jag tog mig hem tillslut även om det gick sakta sista biten. Hemma hällde jag i mig vatten och ett litet paket russin och efter en stund kände jag mig bättre igen. Skönt!

2. När jag skulle koka ägg för en stund sedan och lyfta bort grytan från plattan tappade jag plötsligt greppet om grytans handtag och allt vatten åkte ut på bänken, golvet och på mig. Jag hade kläder på mig, som tur väl var, men brände mig ordentligt på ena handen. Aj! (3) Såklart började jag gråta(!) av denna händelse och tusen andra saker kom upp när Militärpappan kom för att trösta mig, som att jag känner mig stressad och trött.

Militärpappan åkte på bio för en stund sedan och jag skulle göra mig en kopp te. Ja, ni gissade rätt: Jag tappade greppet om temuggajäveln och fick hett vatten över mig igen! (och soffan, bordet och mattan). Den här gången var det ingen mening att gråta, Militärpappan kunde ändå inte trösta så jag svor en längre ramsa, gnällde lite högt för mig själv och tog kallt vatten istället. Säkrast så!

Så blev jag plötsligt varse om att jag faktiskt är gravid. Så kan det gå!

5 thoughts on “En påminnelse om mitt gravida tillstånd

 1. KRAM!
  Vissa dagar är bättre än andra helt enkelt. Jag blir fortfarande extremt fumlig i samband med att mensen skulle ha kommit. Varje månad…

 2. hahaha fick mig ett litet skratt iaf!!! är också sådär, också faktiskt särskilt vid mens! som om att hjärnan blöder den med 😛 höhö

  Jaaa gör det! den verkar helt sjukt skön! KickSuit’en alltså!;))
  vill vill vill HA en sån! tycker den e mkt snyggare än onepiece och ziperall osv ;))))

  jaa det kändes som ett fynd! inte för att man har det så fett med pengar som studerande o 2 barnsmamma med ett dyrt hus (nåväl hyffsat dyrt enligt mitt tycke iaf).. så 1700 är ju mkt pengar ändå- men 5000 är ju 3ggr så mkt nästan hehe :)))
  så det kändes väldigt bra! får väl hem dem först i nästa vecka dock….. :/

  hur mår du i övrigt då? känns det bra? 🙂 nervös??
  gud man blir alldeles bebissjuk av att läsa alla fina gravidbloggar!!! hehe
  men det får allt vänta nåt år lr två till hihi 😀

  jaa det är skitjobbigt att vi hela tiden ska få bli sjuka, nu är ju jag och Elias friska *peppar,Peppar*, men det kommer väl någon förkylning lagom till nästa vecka eller så.. ;))

  ta hand om dig!
  kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *