En unge i minuten

Har precis kollat klart på TV4 och programmet ”En unge i minuten”. Det framkallar märkliga känslor hos mig. Är det bara hos mig?

En ambivalens liksom. Jag kan inte bestämma mig om programmet har en avskräckande eller triggande effekt på mig? Det är en massa ytterligheter som slåss inom mig! Å ena sidan får jag ångest å andra sidan en starkare lust att föda barn igen. Ena sekunden tänker jag ”just det, det var det där jag aldrig ska göra om” bara för att direkt efter tänka att ”det skulle ändå vara häftigt, kanske rentav roligt”!

Jag var aldrig rädd för förlossningen med Militärbebisen, var inte orolig eller nervös utan jag såg fram emot den, med spänning och förväntan. Som en cool utmaning i livet, tror jag. Och även fast jag faktiskt kunde dött av de komplikationer jag fick i samband med förlossningen så känner jag ungefär likadant idag inför att eventuellt göra om det.

Dock hatar jag att vara gravid. Hatar! Och så är jag rädd för att bli inspärrad på sjukhus från vecka 20 eller så. Då dör jag, liksom ruttnar inifrån.

Någonstans här börjar nog mina ytterligheter och den speciella hatkärleken att ta fart inom mig. Kanske inte så konstigt att jag känner mig ambivalent?! Ibland blir jag galen på att det är rädslan driver mig men oftast ser jag fördelarna med det!

7 thoughts on “En unge i minuten

  1. Jag känner också så. Jag sitter och mår så dåligt av att se det där programmet när kvinnorna har ont och männen är nervösa samtidigt som jag gråter när barnen kommer ut och längtar till nästa gång jag får vara med om en förlossning.

    Och nästan alla hävdar ju att det går mycket lättare andra gången? =)

  2. Usch, ja, det där programmet framkallar känslor i mig som är superjobbiga, så jag kollade bara på första programmet…Samtidigt är jag sugen på att slå över och kolla på det, men vet att tårar och jobbiga känslor kommer så det är bäst att låta bli…!

  3. kollade på första programmet på BB. kanske inte så smart i och med att det höll på att gå riktigt illa med vår lilla madicken… men mig var det aldrig någon fara dock. men blev illamående, men antar att det var för att det var så nära inpå allt.
    har inte kollat på det sen första programmet… men nu vet jag att allt är väl med vår lilla snuppa =)

  4. Jag har varit med på min kompis förlossning. Det var en väldigt häftig upplevelse, kan rekommendera det till alla som inte orkar med en egen av en eller annan anledning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *