Ett pass rörlighetsträning

En stor förmån man har som anställd inom Försvarsmakten är träning på arbetstid. Något som nästan är ännu bättre är att det oftast finns träningsvilliga kollegor i närheten! Igår hittade jag tre stycken sådana. En av dem råkade dessutom vara idrottslärare och han la upp ett rörlighetspass med bålstabilitetsövningar som vi körde tillsammans. Vi avslutade passet med att flytta traktordäck i par medan det andra paret tränade utfall med käpp.

image

Just käpp eller pinne är ett fantastiskt hjälpmedel vid rörlighetsträning tycker jag! Den väger ungefär ingenting och hjälper till att fokusera på hållningen i olika moment. Alla övningar är väldigt fokuserade och utförs relativt långsamt.  Vi joggade någon kilometer som uppvärmning.

image

Sedan körde vi djupa knäböj med käppen i raka armar. Sträva efter att ha händerna bakom öronen.

image

Sedan sidoböjningar. Dra tillbaka till utgångsläget med hjälp av de sneda magmusklerna.

image

Och så en mer eller mindre fruktansvärd (tung!) fällknivsvariant på det.

image

image

Denna tränar baksida lår. 90 grader i höften fäll ena benet ned och lyft det sedan upp rakt mot himlen. Jag är ganska rörlig och kände inte av den så mycket i just låret. Men i bålen!

image

Mera bål! Stå i skottkärra. Spänn dig i hela kroppen. Hållaren släpper ena benet och du ska Snabbt dra upp det igen. Det ska inte hinna slå i marken.

image

Hållaren släpper hur hen vill så oberäkneligt som möjligt. Fantastiskt!

Kombinera dessa fem övningar i olika reps och set och du har ett helt pass som garanterat kommer kännas i kroppen dagen därpå! Eller lägg in någon enstaka till din vanliga träning. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *