Firar med matiga muffins

image

Vi packar för en liten utflykt till en lekpark lite längre hemifrån där vi ska spendera eftermiddagen med Flygledaremamman och hennes barn. Jag har bakat matiga muffins ni på morgonen och det återstå att se om barnen tycker om dem, annars råkar jag veta att Vackraste hunden gör det…

Eftersom ovan nämnda mamma fyller år idag så ska vi även ha lite fika med oss. Och kaffe. Vädret är grått men utan regn så vi håller tummarna att det förblir så.

Receptet på muffinsen hittade jag HÄR och så här gjorde jag:

6 stora muffins:

3 ägg

½ dl rapsolja olja

2 dl yoghurt

1 msk honung

3 tsk bakpulver

2 dl grahamsmjöl

2,5 dl vetemjöl

Fyllning:

1 hackad gul lök, 10 champinjoner, 1 näve babyspenat = Fräs i smör.

Gör så här:

Vispa upp äggen och tillsätt oljan, vätskan och honungen. Blanda salt, bakpulver och mjöl och rör ner detta i smeten. Blanda ner valfri fyllning i smeten och klicka i formar – fyll formarna till 1/3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i omkring 20 minuter.

Uppdatering: Betyget blir sådär, de blev väl godkända men inte överdrivet goda direkt. Sedan kan det ju bero på att Flygledaremamman hade bakat morotsmuffins med socker i som man fick smaka som efterrätt och dem var sju världar godare, såklart! 

4 thoughts on “Firar med matiga muffins

    • Javistt, jag stoppade bara i det jag hade hemma. Tilia äter ju ingenting mer än frukt och majskrokar än. Men snart är det kanske dags att börja med lite bröd kom jag å tänka på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *