Första passet ute

image

Igår träffade jag Militärmamman Sofia och tillsammans körde vi träning med både löpning på öar och simning i öppet vatten. Det var mitt första pass i sin kategori så det kändes skönt att Sofia gjort det förut.

Vi utgick från Pantarholmen och sprang ca 1500 m ut till en udde på Västra Mark där vi klev i vattnet och simmade över till Långö. Simsträckan var ca 800 m och jag tänkte först att det var lite väl långt att börja med, längsta sträckan på tävlingen är ungefär så lång.

Varför inte börja med 25 m?

Sofia klev rakt ut i vattnet och började pilla lite med utrustningen och jag kände att jag tvekade för ett par sekunder. Tänk om det trots allt skulle vara läskigt med det mörka kalla vattnet? I samma sekund trängde jag bort alla negativa tankar och började tänka positivt istället. Vattnet var blött, blått och lagom tempererat.

Solen sken och jag simmade stundtals med ett leende på läpparna. Och stundtals med en kallsup i strupen…

Vi sprang en kortare sträcka på Långö för att sedan simma 400 m tillbaka till Pantarholmen. Jag lämnade av Sofia och sprang sedan ca 3000 m tillbaka till jobbet.

Det var väldigt roligt att träna pass som detta och såhär efteråt känns det fantastiskt skönt att vi tog en så pass lång simning redan första träningen. Jag hade all den utrustning med mig som jag ska ha på loppet och mer om den kommer senare.

One thought on “Första passet ute

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *