Från Babytravel Milano till Kronan Sulky

Innan Elise kom till världen köpte jag en vagn på Blocket, En Teutonia som var ganska gammal men i fint skick. Det var en såndär med bra gung som man kan skaka till lite sådär mysigt så den gnisslar och bebisen somnar, ni vet. Såna finns typ inte längre att få tag i nyproducerade idag, tycker jag. Sen köpte vi en ny, större bil men med något lutande baksäte som snodde plats i bagaget, vilket gjorde att vagnen inte fick plats längre. Vi åkte direkt från BB till babyproffsen med fyra krav på ny vagn:

1. Den ska ha fyra hjul. 2. Den ska bli extremt liten ihopfälld. 3. Den ska inte kosta sjukt mycket pengar. 4. den ska finnas hemma och gå att få med sig på momangen.

Resultatet blev en Babytravel Milano, en vagn vi varit väldigt nöjda med hela tiden – tills nyss. Den har varit jättesmidig, liten, snygg och bara hur bra som helst! Men… Plattan på sittdelen som barnet vilar sina fötter/ben mot är:

1. För kort. 2. Har rundade hörn. 3. Går inte att ha rakt ut (utan bara något lutad upp eller ned, eller helt upp eller ned.)

Detta ställer till problem för oss då Elise gärna vill sitta långt fram och hennes ben faller liksom ned och nuddar hjulen hela tiden. Jag tycker att det är läskigt för jag går nästan alltid väldigt fort (man vet aldrig när man har tid för nästa träningspass) och så kan jag inte lägga på en filt som täcker henne då den snurrar in sig i hjulen.

På Babyproffsen i Karlskrona är jag den enda kund som någonsin har påpekat detta, enligt personalen där, vilket jag tycker verkar mycket märkligt. Har letat på nätet och hittat flera som liksom nämnt det i förbifarten, men att det inte riktigt stör dem. Jag tröttnade i alla fall och köpte en ny vagn!

Ny vagn, nya krav:

1. Pytteliten att ha i bilen. 2. Inte svindyr. 3. Suflett. 4. Möjlighet till fullt liggläge.

Valet föll på en Kronan Sulky och den kom levererad i förra veckan. Den går bara att köpa via Kronans hemsida och köpet gick väldigt smidigt och vagnen levererades supersnabbt!

Elise gillar sin nya vagn med suflett, inbyggt myggnät och fyra fasta luftpumpade däck. Den är grå och fin och liten och smidig. Och så kan man gunga den lite sådär som den gamla Teutonian. Perfekt! Man fick en väska till att paketera den i när man ska resa och då tar den löjligt liten plats! När man bara ska en liten bit med bilen fäller jag bara ihop den enkelt med ena handen och den blir väldigt liten då med.

Vi är nöjda med vårt köp!

3 thoughts on “Från Babytravel Milano till Kronan Sulky

 1. Det är kul med vagnar! Köpte en Brio Sing på Blocket å sålde den en vecka senare, den var helt värdelös! Eller så var det jag som vant mig vid vår hederliga terrängvagn! Jag kommer nog aldrig köpa vagn utan luftdäck iaf kan jag säga.
  Vaknade just upp från en sån sjuk å obehaglig mardröm så nu nattsurfar jag lite i väntan på nån positiv känsla att somna till…

 2. Skönt att Ni är nöjda med nya vagnen. Otäckt det där med den tidigare. HerreGud, för mig som för dig, som går i vått och torrt, är en vagn som är bra för både barn och mamma ett måste.

  Jag älskar vår vagn. Jag kommer inte känna mig hel utan den. Den är liksom jag. Den är liksom IB. Jag vill inte vara utan den (haha, fan vad sjukt, men den är ett med mig och IB, jag kommer gråta).
  Vår Mountain Buggy Urban Jungle är en i vår familj.

  Hoppas ni får en fin helg.

 3. Vi har en likadan, den är grymt smidig när man reser eftersom den tar minimalt med plats samtidigt som den har fullt liggläge. Annars har vi en Kronan duovagn som vi också varit jättenöjda med…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *