Fuck Madicken

image

Vi har haft en fin söndag med flera saker att bocka av från vad som ibland känns som en evighetslång lista. Tilia har fått en bokhylla till sitt rum och jag har påbörjat projektet Rensa garaget. Ett ganska stort projekt för att uttrycka mig milt!

Jag är ensam med barnen i veckan och då är det extra viktigt för mig att planera och strukturera ordentligt för att allt ska klaffa och det ska gå så smidigt som möjligt.

Maten i veckan blir alltså ganska snabblagad, men det finns fortfarande mycket man kan göra av bra råvaror!

Idag hackade jag upp lite rotfrukter från trädgårdslandet som fick stå i ugnen medan jag kokade pasta till barnen och blandade ihop en nötröra att servera på laxen som går snabbt att steka i pannan. Barnen kunde äta lite före mig eftersom pasta är mer snabblagat än rotgrönsaker och sen åt de av mitt med när det väl var färdigt. Konstigt nog är min mat alltid väldigt intressant!

image

Flickorna efterfrågade majs och fick lite var i en skål som efterrätt. Toppen, tyckte dem. Och jag. TILLS… Elise plötsligt säger: ”Jag har majs i näsan!” Efter följde en ganska våldsam undersökning där jag med hjälp av en Hello Kitty-ficklampa kunde konstatera att majsen satt närmare hjärnan än själva näsan. Mer våld, denna gång med nässug – utan resultat. När vi badat för kvällen och sitter i soffan hoppar Elise plötsligt upp och utropar glatt ”Majsen kom ut nu mamma!” Jag vänder mig mot henne för att se hur hon plockar upp den från soffan och stoppar in den i munnen. ”Mums mamma, nu åt jag upp den!”

Fuck Madicken på Junibacken!!

7 thoughts on “Fuck Madicken

  1. Hahahahahahahahahaha. Jag är så jäkla nöjd att mina ungar inte fattat tjusningen med Madicken än, eller hennes lillasyster vad hon nu hette.

    • Förstår det! Här lever vi Madicken! Elise är Madicken, Tilia Lisabeth, jag är Alva och Militärpappan är Abbe. Visst. =/

  2. Kasper pillade upp en pärla i näsan för ett tag sen. Är det något man måste ha testat i livet?! Han nös ut den efter ett litet tag!

  3. Vi har inte fastnat för Madicken och det enda som har hamnat i näsan är än så länge bara fingrarna… Här är det istället Lucky Luke som gäller, med pangare och hästritter som följd.
    På sjukhuset delade Storebror sal med en tjej som petat in nåt i näsan, en kork/spets av nåt slag lät det som. Och det var inte första gången…
    Har aldrig känt behov av det själv, hoppas grabbarna också motstår det 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *