Gårdagens träningspass

Igår fick jag alltså till ett träningspass även på kvällen och som grädden på moset hängde Hanna på. Det är så himla mycket roligare att träna tillsammans! Vi körde ett pass som Lofsan (såklart!) har gjort och jag tränade passet när jag var gravid, men ändrade lite så det passade mina dåvarande förutsättningar. Igår kunde jag träna som det stod på min lapp. Lycka!

Det är ett pass som man kan köra utan vikter eller andra hjälpmedel och vi var på gräsmattan bakom huset. Jag har valt att kalla detta och liknande pass för cirkelfys i min träningsdagbok. Ett bra tips är att lägga in konditionsträning mellan cirklarna men eftersom jag sprungit och powerwalkat i 80 minuter under förmiddagen så nöjde jag mig med styrkeövningarna. Ett block i taget, tre varv var.

Block 1: 

10 st: 2 knäböj + 2 utfall bakåt :

15 st/sida: Sidoplanka med rotation

20 st: Rygglyft på mage med spänd rumpa och benen i luften

Block 2:

10 st: 2 knöböj med raka armar (vi höll i en räfsa) + 2 sidorotationer

6 st: Fyrstående rotationer, 2 per sida + 4 armhävningar

20 st: Sittande tricepspress

Block 3:

20 st: Utfall framåt där du nuddar golvet där framme med händerna

10 st: Stå med så raka men som möjligt och nå golvet med händerna och vandra framåt till armhävningsposition och tillbaka på samma sätt.

1 min plankan på tå

Till detta lade vi till några extra plankor som avslutning och allt som allt tog passet 50 min.

2 thoughts on “Gårdagens träningspass

  1. Åh vad bra tips! Liten fråga bara, jag som är lite grön i gamet skulle du inte kunna lägga upp bilder där du visar lite olika övningar så att man gör rätt om man vill använda sig av övningarna? (typ jag 😉 ) är inte helt säker på att jag förstår de här rotationerna tex. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *