Hundens hörna

image

Såhär lagom till Helenius hörna visas på TV bjuder jag er på Hundens hörna här hemma. Så här bor Undra. Hon har sin säng och vattenskål i källaren/gillestugan och det finns ingen dörr upp utan det är öppet upp till hallen och vidare in i vardagsrummet/köket. Hon kan röra sig i hela gillestugan och hallen och vi har en grind in till vardagsrummet som vi stänger så att inga barn trillar ner för trappan eller för att hålla Undra utanför våra aktiviteter som när det kommer besökare som inte tycker väldigt mycket om hundar eller när vi ska äta och på natten när hon sover. Oftast hänger hon dock med oss i vardagsrummet.

image

Undra tycker, som många andra hundar, om att ligga en bit upp från golvet och därför har hon en vadderad bädd från Ikea som egentligen är en barnmöbel som inte säljs längre. Uppe på den har hon en madrass och så en hundbädd till. Det gäller att ha det mjukt och gott när man mest består av skinn och ben! Uppe i vardagsrummet har vi två fåtöljer hon får ligga i och i övrigt får hon vara på golvet. Vi vill inte ha henne i soffan eller sängen och hon försöker aldrig ens hoppa upp i soffan. På översta planet där vi har alla sovrum är hon aldrig. Om inte någon glömt att stänga grindarna och lämnat henne ensam hemma. Då går hon rakt upp till min säng och lägger sig där!

image

Dessa vackra foton säljs som vykort och är från en fotograf som heter William Wegman. Jag hade ett par sedan länge och älskar dem! Googla så hittar ni massor av fler motiv på dessa människoliknande hundar i olika poseringar. För ett par månader sedan kom det ett brev med posten från den supercoola barnmorska som förlöste Tilia. Hon hade hittat sina Wegman-vykort långt ner i en låda och kom och tänka på mig. Hur gulligt var inte det då?! Nu hänger de nere hos Undra och Elise vill titta varje dag, hon tycker de är jättetokiga!

Ja, det är så hon bor, vår Weimaraner.

6 thoughts on “Hundens hörna

  • Nej jag köpte en tunnare madrass i helgen som ligger under hundbädden. På Jysk, tack för tipset (fast ja tog en annan). Innan hade vi en stor tjock soffkudde där, men den förstördes ju… blabla bla. =)

 1. Såååå enooormt sött och så toppenbra hon har det, är ligger hon ju jättebra snuttan. SÅ oerhört sött med vykorten, vilken fin gest.

  Kram, tack för raderna hos mig så go du är

 2. Å vad fint! och smart att ha en plats för henne nere i gillestugan! Nu blev jag inspirerad! Vi håller precis på att renovera vår källare efter en vattenläcka och det hade ju varit perfekt att göra en hundhörna under trappen! Våra såver ju visserligen i sängen på natten men det hade ju varit bra om de hade en egen ostörd plats under dagen (om de nu skulle ligga där vill säga…)

 3. Vi hade en ostörd plats under trappan till vår klump, men han kände sig för instängd där så nu ligger han längst in i vardagsrummet där någon sällan är och härjar. Lite dumt att han ligger framför ena högtalaren, men han verkar sova djupt under filmkvällarna…
  Förut sov han i vårt sovrum, men han störde oss så han fick ta nedervåningen när vi flyttade till huset.
  Visste inte att hundar gillade att sova högt, däremot vet jag att katter gör det. Vår 50-kilos klump behöver inte belasta frambenen med fler nerhopp än vad han gör ute (från stenar o dyl) , så en golvbädd är alldeles bra för honom 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *