Hur vi blev med Bugaboo Donkey

image

Jag satte ihop vagnen under eftermiddagen och här är den version av den som vi kommer att använda nu när vi bara har Elise. Den består av en sittdel med åkpåse och en varukorg på sidan. Perfekt att slippa böja sig till ner till marken nu när jag är supergravid! Jag kan även byta ut sittdelen mot liggdelen till bebisen eller sätta de bredvid varandra när båda barnen ska med. Självklart ingår det en sittdel till Militärbebisen också som ligger i en liten låda och väntar till han blivit så stor! Jag passade på att köpa en åkpåse även till den.

Nu har vi äntligen fått hem syskonvagnen som vi beställt! Som ni vet blev det en Bugaboo Donkey, men det var inte så enkelt som det kan vara när man ska köpa vagn…

Vagnen är ny och kom till Sverige under hösten där den endast säljs i utvalda butiker, tre i Stockholm, två i Göteborg och en i Malmö. Butikerna har stränga order om att inte skicka vagnen utan man måste komma till butiken för att hämta vagnen själv, lite drygt eftersom det är en bit till närmaste affär för vår del. Tillslut bestämde vi oss i alla fall för att köpa en vagn från butiken i Malmö och köra dit för att hämta den, det är ca 20 mil enkel resa.

Jag ringde butiken och ville beställa en och då visade det sig att säljaren ville att jag skulle sätta in hälften av vagnens pengar på deras konto när jag beställde vagnen och betala resterande belopp när jag kom för att hämta den ca en månad senare eftersom de inte hade den i lager i butiken. Nu är det så att den här vagnen kostar Mycket pengar, närmare bestämt ca 18 000 kr med åkpåsarna som jag med skulle ha och kalla mig gammalmodig, men det kändes inte superbra att sätta över 9000 kr på ett konto utan säkerhet.

Så jag frågade säljaren vad jag hade för säkerhet på dem pengarna, alltså mina 9000 kr? Han lät allmänt besvärad och drog någon jättelång utläggning om att om det händer något vid förlossningen så tar de tillbaka vagnen. Jaha? Men jag ville veta vad jag hade för garanti på att jag får min vagn när jag faktiskt gett butiken så pass mycket pengar som någon slags reservation? I och med hans långa och besvärade utläggningar och hans uppenbara irritation över att jag frågade blev jag tveksam på om jag verkligen ville köpa min vagn där, så jag stod på mig. Säljaren menade att någon annan kund aldrig någonsin ställt likande frågor och blev nu arg.

Gravida jag, som nyss tjabbat med Militärpappan och redan var uppladdad för konflikt svarade upp mot hans märkliga påståenden och undrade om han aldrig haft kritiska kunder? Då började han skrika att han minsann var väldigt bra på att ta kritik! Där gick min gräns. Jag förklarade för honom att det inte var det jag sa och att jag nu uppfattade honom som väldigt oprofessionell i sitt sätt. Och där gick hans gräns. Han skrek åt mig att jag fan kunde köpa min vagn någon annanstans! Och sen SLÄNGDE han på luren i örat på mig!!

Jag la ner mina funderingar på att köpa vagnen i Malmö och ringde butiken i Stockholm istället, där jag har läst om flera bloggare som köpt saker och är nöjda. Dock är det ca 50 mil till Stockholm härifrån, enkel resa. Stockholmsbutiken ville ha 2000 kr i deposition för att de beställde en vagn åt mig och skulle göra allt i sin makt för att försöka få tillstånd att frakta den hem till mig, men kunde inte lova något.

Innan Stockholmsbutiken hann höra av sig så började jag kolla på att importera en vagn och fastnade för England och butiken Pramworld. Jag kollade upp allt jag kunde om dem och hittade inget som helst negativt på hela Internet, vilket är helt otroligt! Alla var verkligen bara så nöjda med sina affärer med dem och vi beslutade oss för att ta risken. Risken skriver jag för att när man beställer vagnen där måste man betala hela beloppet på en gång och sedan skickar de vagnen.

Nu var såklart de färger vi ville ha slut i deras lager och de var tvungna att invänta en order från Holland innan de kunde skicka vagnen till oss. Vi mejlade och pratade i telefon och fick svar på många frågor om frakt och pris mm och allt gick himla smidigt. Vi mejlade tillslut det vi ville beställa och dagen efter ringde de upp från Pramworld för att kolla att vi förstod varandra rätt och tog kontonummer och drog pengarna från kontot på en gång. Vi fick en bekräftelse på pengarna tillbaka i form av ett kvitto. Leveransen från Holland till England skulle ta två till tre veckor och sedan ytterligare en vecka från England till Sverige så nu var det bara att vänta.

Dagen innan nyårsafton fick jag ett mejl om att Pramworld skickat vagnen till oss och fem dagar senare, idag, kom en postkille till min dörr för att bära in två enorma paket i hallen. Perfekt! Allt har gått så smidigt och vi är supernöjda med Pramworld, som alla andra!

Att vagnen sedan kostade ca 5000 kr mindre när vi nu beställde den från England istället gör ju inte saken sämre!

17 thoughts on “Hur vi blev med Bugaboo Donkey

 1. Å, prismässigt är det typ som en liten sommarstuga eller något, men den ser ju väldigt fiffig och bekväm ut och är väl säkerligen den enda vagn ni kommer att behöva tills dess att den minsta, vem det nu blir, den som är på väg eller någon ytterligare senare, behöver något väldigt enkelt att transporteras i vid längre turer. Andrahandsvärdet är säkert jättebra också!

 2. Men hur i all sin dar trodde människan i Malmö att han skulle få en vagn såld när skriker åt presumtiva kunder i telefon?

  Är avis på din vagn! Jag var jättenära att köpa en själv, men så bestämde jag mig för att inte köpa någon syskonvagn. Det berodde lite på priset, men mest för att jag hoppas att Malva inte ska behöva någon vagn inom snar framtid. Som tur är så funkar det super med ståbräda för hennes del. Men som sagt liite avis är jag nog allt!

 3. Jag skulle så gärna vilja ha en sån, men den går inte riktigt att motivera här hemma. Men du kan gissa att jag har klämt och muttrat på andras såna vagnar. Oj oj.

  Sv: Njae, jag hinner inte med jobbet och med den här dunderförkylningen jag nu haft i över en vecka har jag liksom för mycket mos i huvudet för att kunna producera vettigt också. Lägg sen till att jag inte får sova på nätterna längre och ja… Vi får se om jag klarar av att jobba hela nästa vecka ens.

  Jag kan egentligen ingenting om kameror, men har alltid retat mig på röda ögon och suddiga bilder (nästintill allergisk mot sånt numera). Så jag tog glatt över Es gamla kamera när han bytte upp sig, men nu när hans nya mycket bättre kamera är trasig och vi bara haft den gamla kvar dög den inte längre. Man får nog högre krav med tiden….
  Du ska ha en kamera som är lätt att manövrera, som du förstår dig på. Vet du inte hur du ska få till inställningarna hjälper tyvärr ingen systemkamera i världen, även om det helautomatiska läget alltid tar bättre bilder än en liten kompaktkamera (tycker jag).
  Fast det var så jag fick min systemkamera, genom att lova att ALDRIG använda automatläget.. 😉 Men jag börjar väl sakta men säkert förstå mig på tekniken nu. I alla fall så pass att jag kan ta en bild eller två.

  Och framförallt – även utan bloggen kan jag lova att gammelföräldrarnas bilder och almanackor de åtrår är så jäkla mycket finare utan allt sudd.

 4. Den är jättefin =) Vad bra att det löste sig smidigt! Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling, perfekt för dig som har barn =)

  • Vi får se om jag får någon snö att utvärdera i… Dock är alla hjulen stora (fast de där fram ngt mindre, men skulle ändå räknas som stora) och de går att låsa i ett läge. Hjulen är nåt speciellt, tydligen, luftpumpade fast med tjockare känsla…

 5. Har ju camen men åhh vad jag skulle vilja ha en donkey… avis som tusan men ja, har inte råd helt enkelt. Funderade på en UJ dubbel men gillar inte att skrutten som kommer sen får åka vänd från en så den går bort. Nu blir det ståplatta till vår cam och så kanske en extra liten sulky om vi är två och ska iväg på utflykt..

  Häftigt med bra och billigare val än första kontakten i Malmö. Jösses vilken dålig reklam eftersom man kan ana vart det är hihi

  Kram på er!

 6. Vad fin den är! Jag väntar första barnet och är sugen på att köpa en donkey. Vad stod pundet i när du beställde?

  • Hej Anna! Ursäkta att jag inte svarat på din kommentar! Det försvann någonstans bland graviditetshormonerna… =/ När vi beställde stod pundet i ca 10,70 kr.
   Än så länge är det ju bara Elise här hemma och jag använder bara Donkeyn. Helt fantastisk med sin varukorg på sidan! Jag kan verkligen rekommendera att införskaffa en Donkey, även om man ”bara” har ett barn!
   Lycka till med graviditeten och mammalivet! =)

 7. hej militärmamman
  USCH vilken otrevlig människa han var nog oerfaren….
  Men vilket sammanträffande jag själv vill beställa från pramworld hemsidan men har varit lite nervös me tanke på att man måste betala först innan varan skickas så ja e lite orolig o ej få varan men har läst nu lite på bloggar o de verkar seriösa o sedan har minm mans bekanta beställt därifrån….jag tänkte beställa paketpris på bugaboo cameleon o bilbarnstol och adapter åkpåse för 11 000: svenska kr o de tycker ja va bra va låg punden på när du beställde din???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *