Julafton på Sjötuna 2013

image

image

Vartannat år firar vi jul hemma med min familj och då är vi inte så många, men vi har det mysigt på sitt sätt. Vartannat år firar vi istället med Militärpappans familj och då är vi många fler. Jättemysigt, tycker jag, som alltid varit tok-äldst bland kusiner och sånt.
image

Sjötuna är ett alldeles fantastiskt vackert hus precis intill Emån som renoverats tidsenligt och är tillräckligt stort att rymma oss alla. Ett hus som tillhört släkten en längre tid. I bakgrunden skymtar julgranen i glasverandan.
image

image

Militärpappan har till skillnad från mig flera kusiner i sin egen ålder och nu har flera av dem barn, som i sin tur är i våra barns ålder. Söta sysslingar!
image

image

Vi åt såklart en hel massa mat och jag stod för efterrätten som bestod av pepparkakscheesecake med apelsin- och passionsfruktsröra. Enkel och uppskattad!
image

image

Tomten kom och Elise och Tilia verkade gilla honom, de sa ”tack snälla tomten” för varje klapp de hämtade. Men efteråt berättade Elise för farmor att det inte var den riktiga tomten. När hon frågade hur hon kunde veta det svarade Elise att han inte hade svarta stövlar och tomtehandskar… Hjälp,  hon är tre år!
image

image

Vi har haft en mysig eftermiddag och kväll tillsammans med mycket mat, trevliga samtal,  många paket och barn överallt. En underbar julafton!
image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *