Just det! Jag är ju gravid också.

Flera efterfrågar inlägg om graviditeten och jag ska göra mitt bästa att svara upp till detta. Min blogg speglar stora delar av mitt liv och så mycket som ni kunnat läsa om graviditeten här, är ungefär så mycket som jag själv tänker på den! Jag glömmer liksom bort att jag är gravid över huvud taget. Antar att det har flera förklaringar.

En av dem är att jag inte tränar just nu, för jag har varit sjuk och är inte riktigt tränings-kry än. Annars tycker jag att graviditeten lätt gör sig påmind under träningen i form av att det blir lite bökigare med vissa styrkeövningar och att jag har bytt ut några övningar för att de inte är lämpliga att utföra under en graviditet. Vid löpningen måste jag tänka på att knipa.

Den största förklaringen till att jag inte tänker så mycket på graviditeten tror jag ligger i att jag har fullt upp med annat. Det hade jag förra graviditeten med, men nu har jag Elise och det är liksom något utöver det vanliga, för mig. Första graviditeten var allt nytt och det fanns en massa information att söka, livsmedel man inte fick äta, magbilder man ville jämföra, fostrets utveckling som man gärna ville ha ännu mer information om, träning man inte borde utföra, träning man borde utföra och så vidare. Häromdagen stod jag i duschen och kom på mig själv med att tänka på mig själv för första gången på två veckor. Och inte ens då tänkte jag på att jag var gravid…

Jag är lugnare denna gång. Jag vet redan vad jag ska undvika för livsmedel, har ungefärlig koll på hur fostret utvecklas i mig, samtidigt som jag måste säga att jag fascineras bra mycket mer av Elises dagliga utveckling just nu. Jag lyssnar inte till träningsråd från andra, varken böcker eller personer utan jag litar på min egen kunskap och lyssnar till min kropp. Jag har en bok som jag använder mig utav vid träningen och en person som jag kan ställa frågor till om samma sak om jag skulle undra något och det passar mig perfekt! Jag upplevde förra graviditeten att det var så många olika råd och riktlinjer som sa emot varandra att det var lätt att bli förvirrad för man vill ju bara sitt barn det bästa, såklart!

Andras magbilder struntar jag fullständigt i och jag är ännu inte särskilt intresserad av att jämföra mina egna magar under graviditeterna. Jag var aldrig någon sådan som tog magbilder varje vecka under förra graviditeten och jag är inte sådan nu heller. Fast jag kan tycka att det är jättekul att titta på andras fina magar, bara för att de är så fina!

Jag lever efter mottot att denna graviditet är något helt annat än den förra. Det är både fakta och en lugnande känsla med hänsyn till min förra graviditet och förlossning. Det finns egentligen bara en sak som jag upplever som riktigt, riktigt jobbig. Vad det är får ni läsa om i ett annat inlägg!

Stark, glad, gravid : träning för dig som väntar barnDet här är boken som jag använder mig utav. Jag köpte den redan under förra graviditeten och tycker att det är en riktigt bra bok. Jag rekommenderar den verkligen till alla tränande gravida kvinnor!

Här är den enda personen jag rådfrågar angående träning under graviditeten. Lofsan. Hon är väldigt kunnig inom området och helt fantastisk! Börja genast läsa hennes blogg HÄR om du inte redan gör det! Och passa på att gilla henne på facebook med så kan du vinna en PT-timme med henne. Det ni!

6 thoughts on “Just det! Jag är ju gravid också.

  1. Jag är redan spänd på vad det jobbiga kan vara… och jag som bloggläsare tycker det är skönt att graviditeten är en del av dig och inte enbart dig. Det gör att intresset för din blogg och liv aldrig svalnar eller blir monotomt.

  2. hihih MIN lofsan. Hon är fan guld värd. Tänk att hon ska hjälpa mig med min 15 veckors challenge. Jag är så jäkla glad, men framför allt TAGGAD..

    Ang kommentarer. Jag har ingen tid över så du behöver inte känna dig dum. Ligger typ 500 kommentarer efter hahaha

  3. Å jag är så avundsjuk på dig som kan träna. Själv måste jag gå med myrsteg från parkeringen till jobbet för att inte få ont. Så inte ens en promenad är att tänka på. Nu är jag ju ingen träningsmänniska i vanliga fall heller, men det vore skönt att kunna röra på sig liiite mer än nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *