Katrinplommonpuré med aprikos

Jag gjorde en sats fruktpuréer till Tilia i helgen, en med aprikoser och katrinplommon och en annan med äpplen. Jag föredrar ekologiska och rena varor utan onödiga tillsatser i min matlagning och det gäller såklart även till mina barn. I den köpta barnmaten är det oftast inget socker nu för tiden, men det förekommer konstigt nog. Jag lagar gärna Tilias mat själv men har jag inte tid så köper jag hem såklart. Det får inte bli för krångligt!

Äpplena plockade jag på Finaste grannens tomt och trots att det var en hel skål med frukt blev det väldigt lite mos när det var klart. Men gott blev det! Fördelen med att göra egen barnmat är att jag själv kan välja exakt vad jag stoppar i. Bra både näringsmässigt och smakmässigt. Dessutom kan jag välja ekologiska varor utan onödiga tillsatser.

image

Katrinplommonpuré med aprikos

1 paket torkade katrinplommon

1 paket torkade aprikoser 

Lägg frukterna i blöt över natten. Mixa frukterna till slätt mos och späd eventuellt med vattnet till lagom konsistens. 

Äppelpuré

Skala äpplena och skär bort frukthuset. Koka frukten i vatten tills den blir mjuk. Mixa till mos. Inget vatten behövs tillsättas, det rinner lätt ändå!

Jag brukar toppa Tilias gröt med äppelpuré och så kryddar jag lite med kanel, ingefära eller kardemumma. Mumma, tycker Tilia!

TIPS!

Jag häller upp det färdiga moset i istärningskuber och fryser in. När de stelnat är det bara att ploppa ut dem från behållaren och lägga tillsammans i en plastpåse i frysen. Det tar lite plats, de klibbar inte ihop och det är enkelt att ta fram önskat antal vid servering!

3 thoughts on “Katrinplommonpuré med aprikos

  1. Hade du bott närmare hade du gärna fått komma och plocka päron lite längre fram i höst 😉 Jag fryser också in min hemgjorda barnmat i istärningskuber. Så himla smidigt. Sen ser det lite trevligt ut när maten ska värmas, med en blomma fisk, ett hjärta potatis och en tärning grönsaksblandning 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *