Lax med cous cous

image

Tilia älskar mat och jag älskar att hon så gärna äter. Helst äter hon min hemlagade bebismat och Ella´s kitchens fruktpuréer, annat göre sig icke besvär! Eller jo, hon äter det med men med skepsis och en något äcklad min. På bilden äter hon lax med couscous och grönsaker som jag gjort till henne.

Många tycker det är svårt att veta hur mycket av varje ingrediens man ska ha i barnmaten som man lagar, speciellt eftersom man ofta gör storkok. Jag lägger upp alla livsmedel som jag ska ha i på en tallrik och mäter med ögat enligt tallriksmodellen ungefär. Hur hade jag ätit det hela själv liksom? Ett mycket enkelt knep!

Lax med cous cous

6 bebisportioner 

1 Laxfilé

1 Lagerblad

1/2 dl Ärtor

1 dl Cous cous (okokt mängd)

1 liten Palsternacka

1 Morot

Koka upp vatten med lagerblad i en kastrull. Skala och tärna smått palsternacka och morot och låt det koka en stund, tills grönsakerna mjuknat. Stoppa i laxen och kok tills den är klar. Ta ut lagerbladet och släng det. Häll av vattnet men spara det i en skål vid sidan om. Kok cous cous och ärter var för sig. Stoppa lax, morot, palsternacka, cous cous och ärter i en mixer och mixa till önskad konsistens, späd med kokvattnet. 

image

 

2 thoughts on “Lax med cous cous

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *