Måndag i Oslo

Efter frukost tog vi oss ut på stan, jag, Syster Yster och Elise. Syster Yster och hennes kille bor verkligen mitt i Oslo, så det var skönt att bara promenera rakt ut och plötsligt vara mitt i allt. Elise sov nästan två timmar i vagnen och under tiden besökte vi lite olika butiker bland annat nyöppnade femvåniga H&M Home. En jättefin affär! Finns den i Sverige?

Vi tog en underbar kaffe på Kaffebrenneriet och Elise skulle ätit lunch där med stället hade ingen micro (märkligt, tycker jag) så det fick bli en flaska välling och en halv banan istället. Efter det tog vi en promenad till Oslos nya opera och på vägen passerade vi bland annat slottet. Solen lyste hela dagen och vi hade det verkligen härligt!

Syster Yster bjöd på en sen lunch på Theater cafeen, Norges mest kända, äldsta och unika restaurang, där hon och numera även lillebror arbetar. Det var väldigt fint. Och gott, såklart! Där fanns även micro och Elise fick sin lunch då istället, i glasskål och med vita linnedukar… som inte var i riktigt samma skick när vi lämnade, om jag säger så.

Senare under kvällen kom Syster Ysters vän över på lite middag och vi hade en riktigt trevlig kväll alla fyra! Elise somnade vid 19.30 och sov även denna natt väldigt skönt i sin resesäng!

Vid operan

Vid operan

Slottet

Slottet

På restaurangen

På restaurangen

Operan

Operan

 

2 thoughts on “Måndag i Oslo

  1. Jag bor ju här! I Oslo menar jag 😉
    Så kul att du/ni är här. Min dotter Cajsa och Elise verkar vara lika gamla. Cajsa blev 9 mån den 11:e.

    Kos dere-som de galna norrmännen säger!

    • Jag har tänkt på dig, för jag vet ju att ni bor här! Och så träffade jag på en man förra veckan som varit i Affe samtidigt som dig! =) Vi åker hem imorgon igen, men kommer tillbaka snart hoppas jag! å skulle det vara trevligt med en fika eller liten playdate kanske? =) Elise är 1 mån yngre bara! =) Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *