Mat och vatten

Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Såhär på sluttampen av graviditeten har jag för första gången börjat känna att jag längtar efter viss mat och godis. Härom dagen kände jag plötsligt sug efter Kreolsk gryta, en sån med fläskfilé och kabanosskorvar, som jag bara lagat och ätit en enda gång i mitt liv tidigare… En sådan fick det bli till middag idag och det blev riktigt gott!

Tack för alla era kommentarer angående Elises hunger och törst efter förskolan! Spännande och lite skrämmande att så många av era barn också bäljar i sig vatten efter en dag på förskolan. En av er skrev att det på grund av smittorisken inte får stå framme muggar på förskolorna och det är ju i och för sig bra. Jag sa till på Elises förskola och frågade hur de gjorde med drickan under dagarna och fick svaret att de har ett skåp med muggar dit barnen går när de är törstiga så får de vatten.

Elise är så liten så jag tänker mig att hon inte frågar själv efter det utan mer dricker om hon blir erbjuden och personalen sa att de skulle tänka på att erbjuda vatten oftare. Skönt! På Elises förskola sitter barnen i olika rum med en pedagog vid varje måltid och därför kan de lättare hålla koll på hur mycket barnen äter och dricker och Fröknarna sa till mig att Elise inte gärna dricker så mycket till maten men att de ska bli bättre på att säga till henne att dricka. Det är så vi gör här hemma och då dricker hon, som att man måste påminna henne lite.

Det känns jättebra efter att ha pratat med pedagogerna och varken igår eller idag har hon druckit särskilt mycket efter förskolan!

Angående hennes hunger och att inte kunna vänta på att middagen ska serveras så brukar hon få en frukt eller smörgås. Dock är hon, som flera ev era barn, lite kinkiga med maten och äter inte gärna och just därför är jag lite halvskeptisk till vad jag stoppar i henne för det kan vara det enda hon äter mer den dagen. På förskolan äter hon mer eller mindre som en häst, vad som än serveras och det känns ju betryggande.

Idag hämtade jag henne strax före klockan tre och då satt de fortfarande och åt mellanmål, nybakat bröd och yoggi. När vi kom hem åt hon lite paprika och en clementin och när middagen serverades vid fem åt hon faktiskt rätt okej. Skönt!

Grytan uppskattades även av Elise som åt riktigt bra!

Grytan uppskattades även av Elise som åt ganska bra!

3 thoughts on “Mat och vatten

  1. Skönt att hon äter bra, men är det inte lite så att alla barn är lite kinkiga på vissa grejer, hehe inte så insatt men tycker att mina kompisars barn de flesta är så. Samt skönt att hon äter bra på dagis, det måste ju kännas skönt att veta. Det är ju förvisso bra att de inte låter muggarna stå framme för då ev smittorisken, men de kan ju fråga om de är törstiga.

    Ohh den där grytan ser inte ut att gå.av för hackor, mummilumma

    kraaamar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *