Mer feber på stor flicka

Igår var Elise feberfri och jättepigg hela dagen! Hon snorade en del men annars var allt bra. Vi brukar ha som regel att stanna hemma en extra dag utöver det som förskolan kräver när hon varit sjuk, för att hon verkligen ska få chansen att piggna till ordentligt. Så jag hade egentligen tänkt mig att stanna hemma även idag, men så var hon så pigg och vild igår så jag ringde förskolan och sa att vi skulle komma som idag.

Igår var första dagen sedan Elise föddes(!) som hon inte sovit på dagen. Människa, jag trodde jag jag själv skulle gå under av trötthet när dagen blev till eftermiddag! Men hon var pigg och vild, ville gå ut och sprang runt som världens friskaste unge i huset. När kvällen kom somnade hon på skötbordet och när Militärpappan bytt klart och frågade om hon ville gå och lägga sig skakade hon bestämt på huvudet och sa ”nej”… Hon fick gå och lägga sig ändå och vi passade på att lägga henne i sitt nya rum i den jättestora sängen för första gången. Där somnade hon snabbt och sov sedan hela natten tills jag väckte henne imorse klockan 06.15.

Då blev hon överlycklig och började hälsa på och låta som alla djur hon såg i rummet, på sängen och gardinerna. Jag tyckte hon var varm och tog tempern, som visade 39 grader, igen. Hon har haft upp mot 40 grader i söndags och måndags men ändå kunnat både sova och äta utan alvedon, så hon har inte fått mer än hostmedicin för natten. Idag är Militärpappan hemma och imorgon blir det jag igen. Sen får vi se om hon är feberfri på imorgon, i så fall kanske hon får vara på förskolan under fredag förmiddag, men det lutar åt att jag tar med henne till jobbet istället en stund. Vi ska ha avslutning med kadetterna så det kan ju bli ganska roligt för henne, om hon är frisk alltså.

Nu i övergångsfasen från spjälsäng till en juniorsäng med stödbräda tänker vi oss att det eventuellt kommer att kunna bli problem, eller åtminståne jobbigt för oss, då hon inte somnar så fort vi lägger ner henne utan hon håller på med allt möjligt i sängen innan hon kommer till ro de flesta kvällar. Och då har vi ändå inte ett endaste gosedjur i sängen! Vi tänker oss att hon kanske klättrar ner från sängen och går ut från rummet, inte vill somna eller vägrar att ligga i sängen helt och hållet. Igår var hon supertrött när hon väl skulle läggas så det var inga problem alls. Hon vaknade och ropade ”pappa” en gång i natt men han hann inte in till hennes rum innan hon vänt sig om och somnat igen. Skönt! Vi hoppas att det håller i sig och så tror vi att det varit nyttigt för Elise att hon fått känna delaktighet i processen till att bygga ihop hennes nya rum. Hon vill verkligen vara där och verkar tycka mycket om det. Stora tjejen!

Vi försöker att inte ändra någonting i våra nattningsrutiner nu när hon bytt rum och säng, utan lägger henne i sängen, sjunger en visa, säger godnatt, släcker och går ut från rummet. Det är viktigt att hon får somna själv och att det är mörkt så hon inte blir rädd när hon vaknar på natten. Fortsättning följer i det ärendet…

Snart ska jag till barnmorskan för att kontrollera om Militärbebisen vänt sig. Fast det har han inte, det känner jag själv på hur (var) han sparkar. Så jag lär väl få en tid till förlossningen nu då för ett vändningsförsök. Spännande!

4 thoughts on “Mer feber på stor flicka

  1. Kul att Elise trivs i sitt nya rum! Och vem skulle inte prata med ugglorna? 🙂

    Syrran bytte ju säng till Neo för några månader sen och han har inte klivit (eller ramlat) ur den en endaste gång hittills… han liksom fattade att han slapp spjälorna och bara det gjorde honom överlycklig. Han sover ju dock med en björn som är större än honom, på honom helst. Men han sover bara på/med den, aldrig samtalspartner 🙂 Sen har ju Neo börjat uppskatta bokläsning nu. Vi läser ju långa böcker, typ Alfons, vid läggdags och han somnar direkt när den är slut (oftast). Så coolt när de växer och blir så medvetna!!

  2. Stackars Elise, inte roligt att vara sjuk och inte få leka med kompisarna på dagis! Hoppas hon kryar på sig snart! Håller tummarna för att det funkar bra med nya sängen, men det tror jag att det gör speciellt om ni är fasta med att inte ändra rutinerna kring läggning. Det är ju det rutiner är till för, eller hur?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *