Middag med lax och äppelsalsa

image

Vi provar matkasse från Coop denna vecka och idag stod det lax på schemat. Vi har den ekologiska kassen och jag är imponerad över att alla varor för hela veckan utom två faktiskt är ekologiska! Och så tycker jag det är intressant att testa nya rätter och råvaror som jag kan få upp ögonen för.

Jag följde nästan receptet men hoppade potatisen mest på grund av tidsbrist och även för att det inte tillhör mina direkta favoriter, som ni vet. Äppelsalsan var riktigt god och räckte gott som tillbehör till fisken. Barnen fick mindre pepparrot och senap i sin och det gick hem fint.

En god middag som jag kommer göra igen!

4 portioner:

600 g Laxfilé
1 msk Grovsalt
1 tsk Socker
2 st Finhackade Äpplen
3 msk Riven Pepparrot
0,5 dl Creme Fraiche
0,5 msk Fransk Senap
Salt och Peppar

1. Skär laxen i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda salt och
socker, vänd laxskivorna i det. Låt stå i rumsvärme ca
20 min.
3. Blanda äpple, pepparrot, crème fraiche, senap, salt
och peppar.
4. Skölj laxen i kallt vatten och torka av skivorna med
hushållspapper. Hetta upp en grill- eller stekpanna
utan smör eller olja. Stek laxskivorna 30 sek på varje
sida, de ska i princip bara ner i den glödheta pannan
och vända.
5. Servera med salsa och grönsaker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *