Min allergi och lågkolhydratskost

Så länge jag kan minnas har jag varit allergisk. Min näsa har varit täppt och kliat och ögonen har varit rinniga och svullna. Trots otaliga antal pricktester, blodprov och uteslutande av vissa livsmedel och miljöer har jag aldrig fått svar på vad jag är allergisk mot. Jag är enligt läkarna ”bara” extremt överkänslig och det visar sig inte på tester.

Såklart har jag fått mediciner för att slippa mina allergiska besvär, även om det tog många år… Om jag inte äter min medicin, en tablett vanliga antihistaminer Cetirizin om dagen, börjar ögonen och näsan klia och rinna som på beställning. Allergin gör mig även mycket trött och lättirriterad. Nu för tiden får jag även klåda typ i händerna , på halsen och andra underliga ställen om jag missar ta en tablett.

Jag blir inte helt fri från mina symptom av att äta en tablett om dagen men det lindrar och jag är bara lite grundallergisk mest hela tiden, ett normaltillstånd för mig som jag vant mig leva med. Det händer dock att jag får panik av allergin och tar en extra tablett, men det hjälper sällan. Ibland ger jag Militärpappan en av mina tabletter (receptfria) om han är allergisk vilket kan hända nu framåt våren, men han somnar som en avlöning!

image

Vad har det här med lågkolhydratskost att göra, kanske ni undrar? Jo, det är just kolhydraterna jag starkt begränsat mitt intag av, och nu… på bara tre veckor med denna kost, har jag kunnat plocka bort hälften av allergimedicinen. Jag äter nu bara en halv tablett om dagen och är lika lite allergisk som när jag äter en hel eller två tabletter!

Jag är även piggare och har fått uppleva en rad fler fördelar med ändrad kosthållning. Mer om detta senare!

4 thoughts on “Min allergi och lågkolhydratskost

  1. Hett tips: cetrizin är Hemska! Prova ebastin/kestine istället de blir man inte alls så trött utav!!! Skönt att kosten hjälper! (Har de tagit biopsi på dina tarmar för att helt utesluta gluten?!)

  2. Jag har en son med autistiska besvär. Detta har gjort att jag har grottan ner mig i alla möjliga forskningar. Vår miljö påverkar oss otroligt mycket. Utan att visa allergi för gluten eller mjölkprotein (förhöjda värden på gluten, men ingen allergi) är han klart mycket bättre när han äter gluten-och mjölkfri kost . Han visar betydligt mindre autistiska besvär. Omgivningen fnös först åt mina försök och sa att man kan inte bota autism med diet. Idag är de dock med på noterna och undrar om han ätit något olämpligt när han mår dåligt. Jag tror kroppen är mer avancerad än vad som visas på ett pricktest. Hoppas du hittar svaret på din gåta!

    • Så tröttsamt att sjukvården är väldigt inställda på sjukdom och medicinering och inte hälsa, tycker jag! Helt fantastiskt att du står på dig och vågar testa nya vägar ändå! Heja oss!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *