Min tisdag

Elise i sin fåtölj

Elise i sin fåtölj

BVC-sköterskan ringde idag och meddelade att Barnkliniken ska ringa upp mig i veckan. Skönt! I natt sov Elise hela natten i sin säng utan att vare sig hosta eller vakna en enda gång, vad vi märkte av. Så skönt för henne! Och ändå rosslar hon visst som en tok i nedre luftvägarna… Jag inväntar samtalet från Barnkliniken i veckan.

Själv lunchade jag med Färgstarka vännen idag, jättetrevligt! Vi har inte setts på ganska länge och mycket hade hänt sedan sist, så vi hade en hel del att prata om. Efter det var jag på MVC och deras föräldrautbildning. Inte för att jag känner att jag behöver utbildning utan mest för att träffa andra mammor och pappor som ska ha barn samtidigt som oss. Det är tre gånger man träffas i den gruppen med en barnmorska och det var sista gången idag. Dock var det min förstagång, för jag har haft förhinder de två andra gångerna. Gänget verkar trevligt i alla fall så vi får väl se om några har lust att ses något under föräldraledigheten.

När jag hämtat Elise från förskolan åkte vi hem och lagade lasange och efter en stund kom Militärpappan hem och med sig hade han Elises Mormor och Morfar som stannade på middag. Trevligt! Det var jättelänge sedan jag gjorde lasange och idag testade jag ett nytt recept från Linnéas skafferi med bland annat zucchini och utan ostsås, som ni hittar HÄR. Det var både creme fraiche och grädde i och jag brukar inte använda sånt i vardagsmaten men gjorde idag ett undantag. Lasangen var väldigt uppskattad av alla och superlativ haglade över mig vid middagsbordet! Det var det godaste de ätit på mycket länge, tydligen. Lite för mastig för min smak, men visst god var den! Och framför allt väldigt enkel, som vanligt!

Militärpappan åkte nyss in till stan för att gå på bio med en Militärkompis. Själv är jag lite dödstrött just ikväll så snart ska jag faktiskt gå och lägga mig. Finns väl inget bättre än att vakna av sig själv innan klockan ringer vid halv sex och känna sig pigg och utvilad?! En sådan känsla ska jag vakna med imorgon!

9 thoughts on “Min tisdag

  1. Gud så gott det såg ut (kikade på länken) , det där ska jag testa redan i veckan! Man borde ju kunna byta ut grädden mot matlagningsgrädden och kanske cremen till lätt…eller ?

  2. ….skulle skriva här..men texten bara försvinner…..Det var roligt att träffa dig söta Frida och din mage:-) nästa fika är du nog utan den! P.S Tycker du att jag är färgstark?…innobords eller he he..Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *