Mini-semester i Köpenhamn och Malmö

image

Idag hade jag en tid hos ortopeden i Malmö för uppföljning av min höft. Jag skulle egentligen åkt dit ensam men vi ändrade oss någon dag innan och bestämde att hela familjen skulle hänga med ner och att vi skulle göra något roligt tillsammans!

Vi tog bilen till Köpenhamn och körde direkt till Experimentaruim City som ligger i Christiania. Där hade vi riktigt roligt i flera timmar! Vi var lite i valet och kvalet på att välja något annat utflyktsmål då barnen kanske skulle vara i minsta laget, men jag är glad att vi valde Experimentaruim! Det mesta var väldigt intressant, roligt och anpassat även för en treåring och en femåring, samtidigt som vi hade haft lika roligt om barnen var 12 år.

Vi körde en familjetävling, dansade, kollade på myror i förstoring, sveptes in i jättesåpbubblor, klättrade, fikade, räknade, kollade hur kroppen fungerade och såg ut inuti, ritade, balanserade och experimenterade. Riktigt lyckat och bra!

image

Efteråt körde vi till Illum och kollade en sväng, shoppade lite på Ströget och så åt vi middag på ett Italienskt ställe där maten var riktigt bra!

När vi var klara med Danmark körde vi över bron igen och checkade in på Radisson Sas i Malmö. Barnen kollade på Ipad en stund och jag sjönk ner i ett varmt bad. Militärpappan gick ut och skulle köpa lite gott till kvällen och när han kom tillbaka en halvtimme senare sov jag… Barnen höll dock honom vaken till typ 22.30, tydligen.

image

Idag vaknade jag och tittade på klockan för att konstatera att hon var nio (!). Jag hade sovit i fjorton timmar och frukosten serverades i en timme till. Vi hann med frukost också såklart och även den var fantastisk!

Ni vet, ibland lyckas man få in fullträffar och denna mini-semester lyckades vi verkligen med detta, flera på rad!

Efter mitt besök hos läkaren åkte vi vidare till Lund och åt för att sedan busa av oss i ett badpalats. Tyvärr var det fullt och väldigt lång kö så vi fick tänka om. Barnen var supertaggade på bad, så tillslut åkte vi tillbaka till Malmö igen och checkade in på nyöppnade Hylliebadet. Det invigdes i augusti och var jättefräscht! Många bassänger, olika avdelningar, vattenrutschkanor, varma duschar och trevlig personal!

Lite middag på det så sitter vi nu i bilen på väg hem igen och konstaterar att vi verkligen haft två härliga, mysiga, aktiva, goda och sköna dagar!

One thought on “Mini-semester i Köpenhamn och Malmö

  1. verkar ju väldigt roligt ställe att besöka, tyvärr är vi ju lite vsältfödda på museer och annat här i norr. igår var vi på försvarsmuseet en sväng. hoppas du fick bra besked om din höft!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *