Morgonbestyr

image

Trots att vi stiger upp runt halv sex på morgonen verkar det vara en omöjlig uppgift att lämna Elise på förskolan (fem minuters promenad hemifrån) vid åtta. Och då varken äter jag själv eller borstar tänderna. Mer slänger på mig myskläderna som ligger vid sängkanten från kvällen innan och drar bort håret från ansiktet med det jag först hittar lämpligt, oftast ett neonfärgat spänne tillhörande Elise. Smink, vad är det? Jag glömde det till och med när jag skulle på kräftskiva i lördags…

Jag tycker ändå att jag är ganska effektiv och gör saker snabbt. Samtidigt är jag väldigt mån om att barnen ska få en mysig och stressfri morgon.

Men visst, det är två barn som ska upp, fyra blöjbyten, tre klädbyten, en hund som ska ha mat och kissas, två vällingflaskor som ska fixas, en frukost om ska lagas och en tvååring som behöver påminnas att hon ska äta upp den. Och så ytterkläder på två och kanske på mamman, hinner jag så kissar jag. Hunden på med koppel och två barn i en vagn och iväg.

Och detta tar alltså typ två timmar!  Trots att jag kvällen före lägger fram kläder, plockar undan så allt är på sin plats i huset och packar dagisväskan.

Är ni i samma sits avsevärt snabbare och hur gör ni i så fall?

Vi har det i alla fall väldigt mysigt!

14 thoughts on “Morgonbestyr

 1. Nu har vi bara en, och bor i ett land där man inte behöver ytterkläder så för oss är morgonen som följer; går upp 0715, tar Cajsa till toaletten, sätter på henne trosor, lägger oss i sängen och myser lite, går själv på toaletten, klär på mig, Christian gör frukost, klär på Cajsa hennes skoluniform, vi äter alla frukost, borstar tänderna, fixar Cajsas hår=kaos, medan hon tittar på(för dagen) Mästerdetektiven Blomqvist, tar på oss skorna och ryggsäck, tar tuk tuk till skolan. Framme vid skolan 0830. Från tiden 0715 till 0830 så bes en konstant bön att blöjavvänjningen håller 😉
  Smink kommer inte på för det ”flyter” ändå bort i värmen 😉
  Kom och hälsa på så slipper ni overallerna 😉

  • Det där låter ju alldeles fantastiskt! Och vad duktig hon är som klarar sig utan blöja redan. Det är klart, jag glömde lite bort att det går något snabbare när Militärpappan är hemma med.

 2. Hihi ser att Elise tar på sig skorna själv 😉 gullungar! Ni verkar ha en ganska lugn morgon endå..Här går vi upp halv timme innan vi ska iväg frukost är C medans jag borstar hennes hår små springer å klär på mig hämtar hennes kläder och sen på med ytterkläderna och off we go! Beror lite på att jag gärna sover längre och för att vi går hemifrån halv 7! Så stressen är värld den lilla extra sovstunden för mig! =)

 3. Klockan ringer 7, jag väcker två barn så sakteliga (och drar mig själv lite). Lilla A går på toaletten och kissar, Lillasyster E får en ny blöja. Frukost står på bordet ca 07:30 (smörgås, yoghurt och gröt till den lilla). Efter frukost är det tandborstning av båda barn och påklädning (ej framplockat – måste skärpa mig där). Fixar Lilla As hår, brukar vara klar vid 08:10. Då sätts barn-tv på (hon får inte titta förrän alla ovanstående sakerna är avklarade) och jag har 30 minuter på mig att fixa mig själv. Lite smink, nya kläder och fixa håret. Slänga ihop skötväskan för dagen, ta fram ytterkläder och 08:45 samlar jag mina trupper och tråcklar på ytterkläder så att vi är ute genom dörren 08:50 (A ska vara på förskolan senast kl 9).
  Men frångår jag minsta lila rutin (som igår) så ruckar tiderna totalt och vi blir sena!

 4. Får hon inte frukost på förskolan? Jag går upp 07 och lämnar första 08. Eller… 08.03 faktiskt… Är alltid precis lite sen. De båda varsin flaska välling och den ena får ny blöja och båda kläder. Jag själv sätter på mig något hastigt, gör knappt iordning mig, äter inte frukost. Förstår inte riktigt hur du får till så mycket mat, kläder och blöjor redan före förskolan!

  • Det låter fint!
   Båda barnen bajsar under morgonen. Tilias kläder måste jag nästan alltid byta innan vi går för hon blir blöt eller kräks. Ingen frukost på fsk, tyvärr.

 5. Klockan ringer 7:15, jag kliver upp, duschar och gör mig själv i ordning (hinner även sminka mig 😉 ) Jag är klar mellan 7:45-8:00 sen byter jag blöja på M och klär på henne, låter henne titta på TV medan jag plockar upp lilleman, byter blöja och klär på honom, fixar frukost till oss alla. När jag och F ätit klart fixar jag M:s hår och när hon ätit klart är det tandborstning på väg till hallen där vi klär på oss och går till fsk 8:50. Men det är väldigt ofta som vi tyvärr kommer iväg något senare än planerat, så jag funderar på om jag inte ska kliva upp en kvart tidigare. Så jag är inte ett dugg förvånad över att det tar dig den tid det tar med tanke på dubbla blöjbyten och hundpromenad! Våra morgonbestyr kommer att gå aningen snabbare sen när båda barnen ska gå på fsk, eftersom vi då kommer att lämna dem så att de äter frukost på fsk och frukosten är det som i alla fall hos oss tar mest tid.

  • Så sant! Frukosten tar längst tid. Man måste ju påminna dem att äta med… typ varje tugga. =) Nej, av de flesta kommentarer jag läst idag känner jag att två timmar nog är skäligt. =)

 6. Min morgon ser ut så här: klockan ringer kvart i sju. Jag klär på mig, sen väcker jag två morgontrötta barn. Det kan ta en stund 🙂 sen av med två nattblöjor och så kissar vi, alla tre. Tar med mig minstingen som nu vaknat och så går vi ner. Lillan i banditen, barnen framför TVn och så på med bolibompa. Jag gör frukost (två ostmackor och vatten till A, två mackor med köttbullar och havremjölk till E). Ammar O, klär på henne, äter frukost, plockar fram alla väskor och ytterkläder, gör mig iordning, ger barnen kläder som dom (oftast) tar på sig själva. Ammar lite till, borstar tänder och hår, på med ytterkläder och voila: prick 8.20 är står vi på trappen vilket betyder att vi återigen får gå sakta till dagis så vi inte blir tidiga 🙂 barnen är snart 4, snart 3 och minstingen är två mån.

  • Wow! Imponerande!! Ser att det här med TV verkar vara en nyckel till framgång för många. Elise gillar inte att kolla än, p gott och ont…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *