Mors dag och pappersbröllop

Vi har haft en härlig helg här hemma! Militärpappan hjälpte mina föräldrar med det sista flyttlasset i lördags och jag tog med mig Elise in till stan för att bara hitta på något. Mina närmaste vänner och andra mammor var upptagna på annat håll så jag tänkte gå själv med Elise en sväng, vilket inte gör mig någonting. Men så stötte jag på en annan mamma av en händelse och vi tog en fika ihop med barnen. Så trevligt! Jag har bara träffat henne tillsammans med andra innan då hon egentligen är min väns vän. Hur som helst så var det jättetrevligt och mysigt att fika med henne!

Militärpappan kom förbi och vi gick vidare till Harrys för att äta sen luch. Ja, det blev lite baklänges för mig men jag hade planerat löpning senare så jag var tvungen att få i mig tillräckligt med energi och sen försvann bara tiden. Nu blev det ingen löpning ändå…  Hur som helst åt jag en räkmacka där och det var en av de godaste räkmackor jag någonsin ätit! Den var så fräsch! En massa handskalade räkor (jag orkade inte ens äta upp alla) på ett grekiskt lantbröd (som säkert var gott, men jag äter ju inte bröd). Inget klet och klafs utan lite aioli i en kopp bredvid och mycket ägg vid sidan. Det serverades även en het olja i en pytteliten gryta vid sidan av som var smaksatt med chili och vitlök bland annat. Den var fantastisk! Dessutom fick Elise en fin nalle med Harrys-tröja att ta med hem. Hon var lycklig! Militärpappan åt amerikansk buffé och han gillade den skarpt. Det var första dagen de serverade det igår och vi rekommenderar såklart stället!

På kvällen skulle vi till ett par kompisar och grilla men de ringde ett par timmar innan och meddelade att deras dotter hade feber så jag ville inte ta risken att åka dit med Elise. Min mormor, alltså Elises Guldmormor, ska passa Elise tisdag och onsdag denna vecka då både Militärpappan och jag jobbar så jag ville absolut inte riskera att hon drar på sig något nu. Tanken var att Militärpappan skulle gått ut med grabbarna efter grillningen så jag skickade iväg honom på grill- och utekväll utan mig och Elise. Det gick ju bra det med.

Själv roade jag mig med att städa, såklart! Vad trodde ni?! Resten av kvällen tillbringade jag framför datorn där jag sorterade och valde ut bilder att göra en fotobok av. Helt plötsligt var klockan halv ett(!) och jag hade inte ens känt mig trött och så tänkte jag att nu kommer ju Militärpappan strax så det är ingen mening att jag går och lägger mig, jag väntar. Han kom vid halv tre(!) och jag tappade tidsuppfattningen igen. Så när Elise vaknade vid sju i morse var jag inte lika pigg och energisk som jag brukar vara på morgnarna, mer illamående av trötthet faktiskt. Men Elise har varit helt fantastisk hela dagen så min trötthet gick snabbt över!

Eftermiddagen har vi tillbringat i skogen med min släkt. Guldmormor bjöd på middag på en restaurang verkligen mitt i ingenstans! Riverside heter stället. Man kör så långt ut i skogen man bara kan tänka sig och när man kommit dit man tror att ingen människa kan överleva så kör man en bit till, sen ligger det där helt plötsligt. Det var gott och mycket trevligt! Efteråt blev vi bjudna på tårta och kaffe på Landet.

Kvällen har jag spenderat åt att packa för imorgon åker jag till Köpenhamn för att arbeta i ett par dagar. Det ska bli spännande! Sen är det långhelg på det. Vi är lediga, hela Militärfamiljen, torsdag till måndag. Härligt!

Och, jag höll på att glömma. Idag har jag fått uppleva två för mig helt nya saker: Min första Mors dag som mor. Militärmor. Samt mitt första (och förhoppningsvis enda) pappersbröllop. Jag överlevde. Med bravur!

One thought on “Mors dag och pappersbröllop

  1. Haha ja det kanske vore nåt men lite obekvämt.
    Herkules är så fräckt att se när det starta, det går ju inte fort direkt jämfört med de andra planen.
    Det var väldigt trevligt förutom regnskurarna och blåsten.
    Ett stort grattis på din första morsdag och er första men inte sista bröllopsdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *