Mot Stockholm!

1452458479628

Måndag imorgon och en skön julledighet avslutas. Vi har varit tillsammans mycket i familjen och hittat på många saker tillsammans under vår ledighet. Barnen har fem veckors jullov och en vecka av dem återstår. Vi går ju om varandra lite här och var i den sanna militärfamilj som vi är, så det är skönt att ha varit samlade under flera veckor nu när vårterminen drar igång med en rivstart!

Militärpappan brukar säga lite skämtsamt att han och jag lär känna varandra på nytt varje jul och sommar… och även om det är lite på skoj så ligger det mycket sanning bakom orden. Jobbigt? Inte direkt. Spännande? Ja, faktiskt! Vi har ju valt att ha det såhär och vi trivs överlag med det

Nu sitter jag på planet till Stockholm för jag ska veckopendla dit under kommande tre månader. Oftast är det Militärpappan som är borta längre perioder, alltså veckor, men nu blir det lite ombytta roller ett tag framöver.
”Men barnen då?”, är det många som frågar. ”De har ju en pappa, svarar jag.”
”Kommer du inte sakna barnen?”, frågar andra. ”Det vet jag inte, men det kommer jag nog att göra emellanåt. Fast jag träffar ju dem varje helg, så det blir nog inte så farligt med det.”

Det ska bli en spännande utmaning att påbörja detta kapitel och jag kommer att ha stor nytta av en av mina styrkor; nämligen att njuta i stunden av det som är. Jag tänker inte sitta ledsen i Stockholm och sakna mina barn. Jag tänker njuta av att bara ha mig själv att hålla reda på!

Jag tänker ägna tid åt mina studier och göra mitt bästa, jag tänker ta någon yogaklass där utbudet är stort för att utmana mig själv, jag tänker passa på att träna precis så mycket som jag vill nu när jag ändå inte har någon annan att förhålla mig till. Och så tänker jag träffa fina vänner som jag träffar alldeles för sällan eftersom de bor i staden där jag nu kommer bo ett tag. Och så tänker jag utforska Stockholm på ett sätt jag aldrig hinner med när jag bara är där några dagar hit och dit.

Helt allvarligt verkar det som ett klart mycket bättre alternativ än att grotta ner mig i att barnen bara får hänga med sin pappa i veckorna. Jag tänker mig också att det kommer vara extra mysigt att komma hem varje fredag och mysa, busa och hitta på roliga saker till med min familj!

7 thoughts on “Mot Stockholm!

  1. Det är nog precis den inställningen man ska ha för att klara av att jobba som ni gör. 🙂

    Jag tänker att jag skulle ha dåligt samvete för allt jag inte kan göra eller vara med på. Men om man går in i det med öppna ögon och är medveten om situationen från båda håll så är jag övertygad om att det funkar bra.

    Tror du att du kommer kunna ta dig till Uppsala någon dag? Jag tycker fortfarande det är småjobbigt att bara åka till affären så jag tror inte jag ska ge mig iväg till nån större stad än ”gamla vanliga Uppsala”… 🙂

  2. Kan Militärpappan styra sin bortavaro eller hur funkar det, eller är det bara en lycksam fullträff att han inte ska iväg de här tre månaderna som du är iväg?

    • Han har fått avstå från några arbetspass och dygn till sjöss, men överlag är det ganska lugnt just denna tid på året för has del. Så lite tur och en bra chef ligger bakom!

  3. Så klart det går! jag förstår liksom aldrig den frågan? som att pappan är barnvakt eller nåt? Gud så kul du kommer ha! lycka till 🙂

  4. Men tack, vad skönt! Folk har frågat det många gånger de gånger jag åker till Stockholm för skola (vilket ju ändå är betydligt mindre än du kommer vara iväg) och jag har nästan haft lite dåligt samvete för att jag känt att ”det är väl inte så farligt…”, haha. Men du satte ord på hur jag känner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *