Nya gästrummet

Såklart har vi ingen ”före-bild” på detta rum, ett av få, tyvärr. Men jag kan beskriva det som att golvet var av brun korklaminat, väggarna i bubblig vit strukturtapet och fönster och alla lister mörkbruna. Dessutom bestod hela ena väggen av garderober.

Vi har lagt nytt golv i ask-laminat, rivit all tapet och bredspacklat alla väggar samt målat i en blå-grön ton, målat taket vitt liksom alla lister samt fönster. För att göra rummet beboeligt har vi rivit ut alla garderober längs ena siden och bara behållit två inbyggda garderober på motsatt sida sängen. Det blev ett helt nytt rum!

image

Såhär ser det ut från dörröppningen.

image

Fåtölj i rotting från IKEA och tidningskorg från Designtorget

image

Framöver ska här stå en sekretär så att jag har någonstans att gå undan och studera

image

Hemnes underbara dagbädd från IKEA som man enkelt gör om till en dubbelsäng

image

Söta hjärtkrokar från Leksakshuset och Elises (och min) dopklänning bland annat

image

Känns skönt att vi mer eller mindre är klara med detta rum. Fönstret ska målas igen liksom garderobsdörrarna som ni inte sett samt dörren in till själva rummet. Men det är fullt funkis som det är så vi välkomnar alla gäster, nya som gamla, till att bo i vårt fina gästrum!

16 thoughts on “Nya gästrummet

 1. Men åååh så fint! Jag vill nästan tigga färgkoden av dig på väggarna!! Så fin färg!
  Och stackars söta Elise, hoppas hon kryar på sig!
  Kram på er

  • Tack! Jag tog med en tröja till färghandeln och bad de ta fram samma kulör. Och vad den hette… kommer inte jag ihåg, tyvärr. Du får ta med min blogg till affären ocg be dem mäta från den! =)

 2. Aha, jag har aldrig riktigt fastnat för Sony. Hade en av deras bättre digitalkameror tidigare och gillade inte alls den, så mig är helt fel person att fråga. Sorry! Men i slutändan handlar det ju om användarmöjligheter och inte riktigt hur bra bilder kameran tar, för tro mig – så bra kommer nog varken du eller jag någonsin bli.. 😉 Det finns nog funktioner så det räcker och blir över! Däremot tror jag tyvärr att det kanske är svårare att få tag på vettiga objektiv till Sonyn eftersom de inte är riktigt lika stora på marknaden.
  Har du bett att få testa båda två? Mitt tips är att bara välja den som har mest logiska menyvalen för din del eftersom du är helt ny i världen och inte ”färgad” av något än.

  Och jag är helt säker på att du blir grymt nöjd vilket du än väljer! 🙂 Framförallt blir JAG nöjd som kommer få se massa bilder!

  • Tack! Bra funderingar, då har jag nåt att ägna mig åt i veckan! =)
   Jag har även blivit lovad att om jag inte känner mig nöjd så är det bara att komma in och byta. Känns okej.

 3. Åh, vilket fint rum! När får vi komma och bo ;). Gillar särskilt dopklänningen och klänningen på krokarna som prydnad i rummet. Kul idé! Är själv supersugen på Hemnes dagbädd till gästrummet, men dels har vi min gamla 120 säng där (som jag inte vill göra mig av med för den är såå bekväm att sova i) och dels kommer gästrummet inom inte alltför lång framtid att bli barnrum.

 4. haha tack va gullig du är! det vete 17 om jag blir, men kanske mindre iaf 😀
  hoppas du får en härlig måndag! här ska pluggas så det ryker! klarade ju inte mattekursen i höstas, o därmed fattas det 50p.. som jag måste ta igen denna veckan annars får jag ju inte csn förrän i feb lr nåt.. :S
  frågade ju syon om detta i nov men nej nej det skulle inte vara några problems.. (men har missade poäng för 8år sen! så tydligen gäller em nu med o då måste jag skynda mig.. pust!):.. kraam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *