Nya löparskor

image

Äntligen! Jag har haft samma skor alldeles för länge men tar fram undanflyktskortet: Jag har mest varit gravid och ändå inte sprungit så mycket… Men nu är det slut på det! Både graviditeter och utebliven löpning, i alla fall för ett bra tag framöver.

Jag har velat en hel del fram och tillbaka över vilken sko jag ska välja, ni vet det här med rätt sko är ju en hel vetenskap. Själv är jag mest rädd för att bli skadad om jag väljer fel och har därför varit i flera sportaffärer för att mäta ut en sko som passar min fot. Tyvärr har vi inte Löplabbet i närheten annars hade det varit det självklara valet!

Inte så överraskande nog blir jag oftast rekommenderad den dyraste skon i hyllan, den bästa löparskon och eftersom jag vanligtvis (och snart igen förhoppningsvis) springer 3-5 mil i veckan behöver jag verkligen en sko som den. Visst. Och det är den dyraste Asicsskon jag haft dem senaste två omgångarna. Den har funkat och så har den kostat 2000 spänn.

Jag hörde mig för med några löpartjejer och fick reda på att jag inte alls behöver en sko som den. Ja, till och med kunde den skon skada mig då den hade stöd på ett ställe där jag inte behövde det. I den sista sportaffären jag besökte rekommenderade försäljaren mig en sko för 1600 kr men som var på kampanj och just nu endast kostade 1200 kr. På tok för billigt, kan ju aldrig vara en bra sko för mig, tänkte jag. Försäljaren menade, när vi pratat en stund, att det var lätt att hamna i dyrskoträsket och efter en halv evighet av testhoppande och joggande fram och tillbaka i butiken valde jag tillslut den skon som var på kampanj.

image

Skon är riktigt snygg, riktigt skön och den passar mig väldigt bra!

Under de senaste två veckorna har jag knatat runt i skon för att gå in den och den är så himla skön! Ikväll var det dags för premiärturen löpning och jag hade tänkt mig en mycket kort långsam runda mest för att känna in skon. Hunden var så klart med.

image

Men luften var så behaglig, hunden behövde springa, mina ben kändes ganska snabba, jag kände mig lätt och skorna var så himla sköna… så jag var ute i sju kilometer. En underbar lördagkvällsaktivitet!

image

Än så länge får skorna klart godkänt!

3 thoughts on “Nya löparskor

  1. Snygga OCH bekväma är inte fel. Men det där att benen kändes lätta? Hoppas det fenomenet kommer hit en vacker dag. Idag ska jag hämta ut mitt gymkort, sen kör vi så det ryker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *