Om hunden som sprang in i ett getingbo

image

Jag och girlsen är på Landet. Tillsammans med Undra och Hemliga Marie gav vi oss ut i skogen för att plocka kantareller, Tilia i Baby Björnen och Elise gick själv. Jag hade visst ingen mössa med till Tilia och det var ett måste i detta höstväder så jag fick improvisera och sätta ett par byxor på hennes huvud istället! Det gick ju fint det med. Men mecket innan man kommer iväg alltså…

Tyvärr fick rundan ett abrupt avslut då Undra sprang in i ett getingbo och fick säkert minst tio stick! Hon sprang runt i en hiskelig fart med svansen mellan benen och försökte få bort alla getingar som satt på henne. Själv försökte jag akta mina barn som satt klistrade på mig från alla getingar runt oss eftersom Undra blev rädd och sökte trygghet nära mig…

Jag och Tilia sprang hem efter Undra som drog så fort getingarna försvann. Jag letade upp Betapred i Övermormors badrumsskåp och ringde Läkarenamman som svarade så lugnt och tydligt på alla mina frågor medan Tilia låg på rygg på golvet och skrek, Undra skakade och såg rädd ut och jag rörde ut cortisontabletterba i lite vatten.

Läkaremamman tipsade mig om att låta en bit bröd suga upp de upplösta tabletterna för att lättare få i dem i Undra. Det funkade fint!

Nu ligger Undra och slickar såren, Tilia sover och Elise pratar med hönsen. Jag pustar ut!
image

7 thoughts on “Om hunden som sprang in i ett getingbo

  1. Fy vad obehagligt Stackarn :0( det och huggormar är man ju livrädd för att hund eller barn ska råka ut för.. Iris blev ju stucken i ansiktet av 3 getingar och svullnade upp och det gick fort! Så då blev det akuten men det gick bra denna gången..

    Hoppas lilla Undra mår bättre nu..

    Kramar,,

  2. Inte illa att hålla huvudet kallt i en sådan situation. Men så är du ju tränad till att göra det i ditt jobb – inte så tokigt när det spiller över lite på det civila livet 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *