On tour

Elise och jag åkte till Kalmar för att hälsa på Vackerbästis i lördags. Vi gick på stan och jag shoppade ett par ljusrosa chinos till mig bland annat. Sen lunchade vi på en supergod sallad, drack en latte och tog den långa vägen genom Kalmarsundsparken hem. Elise satt i vagnen i princip hela dagen och var nöjd med livet! Hon älskar ju att titta på folk i allmänhet så hon är ganska tacksam att ha med på olika äventyr. Hon somnade mitt i kvällsvällingen och Vackerbästis och jag pratade ikapp hela kvällen. Det var så skönt att träffa henne, sådär länge, igen!

Dagen därpå for vi vidare och landade in i Högsby till Frökenfarmor och Målarfarfar runt lunch. Tillsammans bakade i morotskaka och busade ikapp med släkt och hundar. Idag gjorde vi ett besök i Frökenfarmors fjärdeklass iklädd M90-uniform med bebis i sommarklänning på vänster höft. Jag visade ett bildspel och svarade på frågor om Försvarsmakten, mest som om jag varit kammomålad någon gång och hur många jag egentligen skjutit i mina dagar… Jag försökte vara så pedagogisk som möjligt och gick lite in för att visa en annan bild av militären än den som många gånger visas på TV idag.

Efter att ensam försökt rodda ett par timmar med en vild bebis, en stor hårig hund och en liten valp med sylvassa tänder och klor kände jag mig näst intill utbränd. My God, vilket pass! Att ha fem ungar under 3 år måste i jämförelse vara en lätt match så länge ingen av dem har huggtänder, konstaterade jag och tog mig ut från huset för att få lite sinnesro.

image

Elise plockar ut "leksaker" till Zack från Farmors kökslådor.

image 

Jag satte Elise i vagnen och gick bort till Sara och Wilmer. Där blev vi bjudna på värsta fikan med smoothie och majsbågar till barnen och rabarberpaj och melon till mammorna. Mums! Vi hade så himla trevligt och det var roligt att få se deras fina hus! Jag har aldrig varit där förut. Egentligen känner ju jag ingen i Högsby, det är Militärpappan som är härifrån men med åren har jag såklart träffat en del av hans kompisar och deras respektive. De är så söta och goa allihop, så enkla och trevliga! Jag känner mig alltid varmt välkommen till dem och har numera ofta tätare kontakt med dem än vad Militärpappan har. Tack, snälla ni för att ni är som ni är!

image

Elise och Wilmer sorterade stenar.

image

Mellistajm! Förvänansfulla små busar.

Ikväll har Elise finbadat i badkaret och imorgon ska vi titta på niornas musikal på Fröviskolan, det ska bli trevligt! Jag ser fram emot morgondagen och vad den har att erbjuda!

3 thoughts on “On tour

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *