Resultat vecka 12, 13 och 14

Det blir ju lite knepigt när man inte är hemma och kan väga sig på sig på sin egen våg eller vid samma tidpunkt som man borde. När man inte har samma förutsättningar som tidigare veckor alltså och om det har jag ju skrivit om innan. Jag har vägt mig lite hit och dit när jag väl varit hemma och det har gett varierande siffror därför har jag inte velat publicera dem.

Jag ser dock en trend att det börjar svaja i min nedåtgående kurva och på ett sätt skrämmer det skiten ur mig rent ut sagt! Men så sätter jag mig ner i lugn och ro och utvärderar mina insatser, ser till hur hårt och mycket jag tränat, hur strikt jag varit med min kost, hur mycket jag stressat och inte sovit och allt annat som faktiskt spelar en stor roll för den där sablans kurvan som jag bara vill ska dala nedåt och då ser jag mönster som stämmer.

Att jag nu har ökat(!) i vikt två veckor av tre kan ha många orsaker, som att jag stressat som en idiot, inte varit lika glad som jag brukar, var jag befinner mig i menstruationscykeln, att jag sovit sämre och varit mer trött överlag, att jag ökat på träningsdosen styrketräning och mer högintensiv kondition medan jag minskat på de lågintensiva långa promenaderna. Och att jag varit alldeles för tillåtande och slapp med min kost. Vissa dagar har jag kunnat döda för godis och har då gett efter för ofta helt enkelt. Och så har vi varit bortresta och haft flera kalas osv och jag har valt att inte vara krångligare än att jag ätit det som serverats ungefär.

Just det! Jag har slutat att amma med och det har såklart sina nackdelar, men också fördelar! I alla fall för mig. En av fördelarna med att sluta amma är att jag nu kan äta precis vad jag vill och hur jag vill utan att tänka på att jag eventuellt skadar någon annan eller försämrar mjölkproduktionen. Jag kan mixtra mer med min kost, som att plocka bort mer kolhydrater från kosten, vilket jag tänker göra. Men inte nu, jag sparar på det i någon vecka till.

En annan stor fördel är att jag kan byta ut min blodtrycksmedicin med betablockerare som jag varit tvungen att äta när jag ammar. Den medicinen blockerar vissa stresshormoners effekter på hjärta och blodkärl. Pulsen sänks och den volym blod som hjärtat pumpar ut per minut blir mindre. (enligt 1177.se) Vilket gör det mycket jobbigare att träna, jag kommer liksom inte upp i puls hur jag än anstränger mig. Riktigt obehagligt tycker jag! Men snart kan jag alltså återgå till min vanliga blodtrycksmedicin istället, som inte är en betablockerare.

Jag har ju så svårt för att göra något halvdant! Jag kan inte äta ”lagom nyttigt”, jag behöver hålla mig själv kort och ha hård disciplin för att det ska fungera och jag ska må bra. Sen får det låta hur trist och hemskt det bara vill i era öron. Jag vill ha resultat. Jag ska ju komma i mitt livs form!

Vecka 12: + 1,1 kg

Vecka 13: – 1,0 kg

Vecka 14: + 1,6 kg

Inte så roligt precis, men som gurun själv (Lofsan såklart) säger: ”Var snäll mot din kropp. Den har varit med om en svindlande resa de senaste tre åren. Ha tålamod och tvivla inte på din förmåga!”

Amen.

2 thoughts on “Resultat vecka 12, 13 och 14

  1. Jag är imponerad av dig! Vad är några veckor åt fel håll på det stora hela. Det är så mycket som spelar in. Jag tycker du ser ut att vara nära ditt livs form redan!

  2. Jag tycker du jobbar superbra och precis som du säger, det är bara att sätta sig ner och analysera hur hårt man jobbat. Ibland blir det ju så att man inte riktigt kör järnet, och det måste man inte göra hela tiden. Man måste vara snäll mot sig och bara låta sig vara också. Det kommer gå vägen ändå, det är jag övertygad om! Du är ju redan på så god väg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *