Rutiner och renovering

Det är mycket viktigt att pussa alla godnatt innan läggdags!

Det är mycket viktigt att pussa alla godnatt innan läggdags!

Vi har ägnat hela dagen åt IKEA och kom nyss innanför dörren. Det tar på krafterna att shoppa möbler och piff! Elise sov bara en timme i vagnen och jag var därför övertygad om att hon skulle somna i bilen på vägen hem. Vi har nio mil enkel väg och idag körde vi med släp så det tog lite extra tid. Hon var riktigt trött och stundtals mycket gnällig men hon ville inte riktigt sova. När vi bara hade fyra mil kvar gjorde jag istället allt för att hålla henne vaken och mina lekar, sagor och sånger gick hem och hon höll sig vaken. Bra! Nu är klockan strax halv sju och hon ligger i sin säng på väg att somna.

Struktur- och kontrollfreak som jag är, har vi haft mycket rutiner redan från att Elise var en månad gammal. Jag struntar i hur andra gör men för oss har det fungerat utmärkt! Såklart har rutinerna ändrats med tiden men det har alltid funnits en tanke med att hon får mat vissa tider och sover andra. Jag vet att långt ifrån alla tycker om att ha det såhär och jag får ofta kommentarer från dem att det måste vara tråkigt, inrutat, inte finnas plats för spontanitet och framförallt svårt att leva som vi gör. För mig låter det otroligt stressande att bara låta barnet somna lite närsom, äta när det verkar hungrigt och till detta ofta vara uppe en hel del på nätterna. Det är ingenting för mig och jag är glad att Elise svarade snabbt på våra rutiner och verkar gilla dem.

Eftersom jag alltid vet i förväg precis när hon blir trött, hungrig och mer eller mindre vild kan jag planera in mina aktiviteter efter det och alltid vara förberedd, oavsett var jag är. Hon äter och sover på bestämda tider och det gör att jag vet till exempel när det inte lämpar sig att gå långpromenad med henne i vagnen och jag vet också när det är optimalt att göra det. På detta sätt är hon nästan alltid utvilad och glad och det mår vi alla bäst av! Om vi är bortbjudna vet jag också hur jag ska göra för att få henne att vara vaken (och glad) längre om jag skulle vilja det. Hoppas nästa barn med gillar rutiner!

På IKEA skulle vi köpa en garderob men det slutade inte där, som ni säkert förstår… Vi ska ju flytta om i sovrummen uppe och samtidigt renovera lite så vi bestämde oss där och då att köpa allt, ja eller nästan i alla fall, som vi behöver i den omflytten. Det blev en säng till Elise, en bokhylla, garderoben till vårt sovrum, ett litet bord med stolar till Elise och så tillbehör och piff till det. Men vi glömde värmeljus! Hur är det möjligt?!

Elise ska flytta in i gästrummet som i sin tur ska flytta in i min garderob (som är en walk in closet) som ska in i ett garderobssystem i vårt sovrum. Militärbebisen ska få Elises rum. Vi ska lägga nytt golv i gästrummet och måla väggarna där samt tapetsera en av dem. Även fönstret ska målas om för det är brunt nu, som allt annat var i detta hus när vi flyttade in. I Elises rum ska det bara upp en fondtapet men jag ska lägga mycket tid på detaljer, särskilt att göra hennes säng till en mysig plats. Militärbebisens rum ska bredspacklas och målas eller tapetseras, men det kan vänta. Målarfarfar, om du läser detta så vill vi bara passa på att BJUDA IN dig till en rekreationshelg här hos oss i Lyckeby… =) Det går typ tusen gånger fortare och blir en miljon gånger snyggare när han gör just målarjobben!

Över jul är vi lediga tre hela veckor tillsammans och hoppas på att få en del gjort då. Och så kan man ju alltid fixa lite på kvällarna om man vill det. Eller inte.

Även bilen får sig en puss!

Även bilen får sig en puss!

6 thoughts on “Rutiner och renovering

  1. Ser också fram mot före-efter bilder, det är så kul att se hur fint det blir!

    Angående rutiner så är det ganska fascinerande tycker jag att ofta (inte alltid) så är det samma personer som tycker att livet blir för uppstyrt om man har fasta rutiner – som sen klagar över att barnen inte sover/äter/är glada osv. De ser inte sambandet helt enkelt 😉 Huvudsaken är ju att man hittar ett sätt som funkar för ens egen familj.

  2. Du vet ju vad jag tycker om rutiner – love them! Håller med AnnasViktiga, det är nästan alltid de utan rutiner som klagar över att barnen inte sover, inte äter etc.

    Det ska bli spännande att se hur ni strukturerar upp tillvaron med två barn, det är något jag tänker mycket på nuförtiden, eftersom vi någon gång vill ha ett till barn. Räknar med att få tips från dig gällande det sen! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *