Så jävla underbart att vara gravid

Varför har jag så svårt för att vara här och nu? Och gilla det. Jag längtar alltid framåt. Till något annat. Bort från nu. Lever gärna imorgon eller så.

Typ som Lars Winnerbäck sjunger: ”… Jag är fri, jag har lediga dagar när jag sitter och klagar och längtar tills fredagen, precis som du…”

Det är alltså jag och Lasse W. Två sorgsna själar på jakt efter något annat, något bättre. Men så får man inte säga! För jag är gravid och då ska man vara glad och lycklig och hela jävla världen ska vara så förbannat underbar! Det är jag riktigt trött på, ska jag be om att få tala om.

Eller de där kärringarna som talar om för en vad man får äta och inte, hur man får röra sig och inte, vad man får säga och inte, vad man får känna och inte. Såna som typ siktar på en med kundvagnen på Ica och liksom bara tar sats rakt mot ens mage. Dessutom! Jävligt tröttsamt.

På morgonen längtar jag tills kvällen, så jag får gå och lägga mig igen, för jag är trött. Under förmiddagen vill jag att det ska vara lunch snart, på lunchen att den ska vara slut så att eftermiddagen tar slut snabbare. Skynda, skynda hem till hunden. Hon vill ut, inte vara ensam. Där, på promenaden, då slappnar jag av och njuter. Äntligen! Väl hemma igen och med mat i magen kollar jag på klockan: Halv sju. Kvällshatare som jag är konstaterar jag med en djup suck och tryck över bröstet att jag har minst tre timmar att slå hjäl innan jag kan somna så att morgondagen snart börjar.

Vad fan är felet?

Militärpappan säger att jag behöver skaffa mig en hobby. Men jag har en hobby. Jag är löpare! Han hävdar bestämt att 1. Löpning är ingen hobby, det är träning. Och 2. Nu kan du ändå inte löpa längre.

Jag behöver alltså skaffa mig en hobby. Men vad fan då? Virka eller?

5 thoughts on “Så jävla underbart att vara gravid

 1. Virka brukar ju bli poppis bland gravida, själv tänker jag inte börja med det, fattar inte grejen.

  Jag tycker också att jag såg på ansiktet att det var en kille i magen! Vi får nog killar båda två tror jag.

  Mitt tåg idag blev bara 45 min försenat på ditvägen och 2 min på hemvägen! Godkänt till SJ!

  Det är ju helt fantastiskt att det stämde för din kompis, med barnets dygnsrytm. Ingen blir lyckligare än jag och E. Hur är din bebis dygnsrytm, har du börjat känna det än?

 2. Hobbyförslag!
  1. Alfapet/betapet.
  2. Kortspel.
  3. Lär dig barnvisor på något instrument, typ gitarr. (Bara det blir ju ett äventyr om man inte kan spela, hihi).
  4. Baka
  5. Samla/gör barnmatsrecept och köp en snygg bok och klistra in i.
  6. Boktips – Katharina Wennstam. Smuts, Dödergör, Alfahanen. Sjukt bra böcker. Jag kan nog komma på fler tips men måste nog arbeta lite nu och inte bara läsa/kommentera bloggar. Har ju en sisådär 50 omdömen att skriva.

 3. Bortsett från det där med löpning som verkligen ger mig klåda vid blotta tanken, så känner jag mig väldigt bekväm med dig. Min hobby har jag lämnat bort, för det var hunden. Kanske synd att säga vackraste hunden om henne. HOn var rar i sin mustasch, men knappast vacker…

  Och jag kan också känna igen mig både i Lars och i din tanke om att längta till något annat. När jag sover (eller borde) kan jag till och med längta till att det ska bli morgon, för jag är för trött för att vakna flera gånger.

  Annars är väl blogga en jättebra hobby? Det tar ju av min tid som väntande på nästa tänkta bättre tillfälle, att du bloggar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *