Sjukskrivning

Gravid vecka 37

Gravid vecka 37 (en dag från 38)

Igår var jag på läkarbesök och vi tittade med ultraljud så att Militärbebisen låg kvar åt rätt håll och så var det. Skönt! Dock är han inte fixerad än utan ligger högt och ruckbart med huvudet, vilket tydligen är vanligare hos omföderskor, enligt läkaren. Elise var fixerad sedan en vecka tillbaka.

Vi bokade in ett återbesök den 23 februari, alltså dagen efter beräknad förlossning, om det nu skulle vara så att Militärbebisen är kvar i min mage då. I så fall kan vi alltid reta den lite så det kommer igång, sa läkaren. Jaja, vi får väl se!

Hon erbjöd mig även en sjukskrivning på heltid och jag tog emot den för allt går så fruktansvärt långsamt och det gör ont att röra sig, i fogarna och ibland i magen. Bara att hitta kläder att ha på sig varje dag som inte trycker och spänner är ungefär ett heltidsjobb just nu, tycker jag. Dessutom vill jag sakta ner och känner ett behov av att rensa upp, vila, förbereda hemmet och kunna fokusera på det som komma skall. För att inte krabba till det med Försäkringskassan bestämde vi att läkaren sjukskriver mig på heltid i två veckor, då är det jobbet som betalar och FK är inte inblandad, och sedan tar jag ut föräldradagar bara sista veckan. Perfekt!

Jag jobbade nästan hela dagen idag med och fixade det sista så jag nu kan släppa jobbet och lägga tankarna på, för tiden, mer väsentliga saker. Som att föda barn!

9 thoughts on “Sjukskrivning

 1. Bra där! Du behöver nog slappna av lite, hinna sakta ner på tempot.
  Jag är lite bitter över att jag inte hann gå till barnmorskan den sista gången (och det var inte poppis eftersom hon därmed inte öppnat min journal) och fick ett slutligt SF mått och fått veta om hon var fixerad eller inte… I vecka 36 var hon iaf inte det!

 2. DÅ är det inte lång tid kvar i alla fall 🙂 Härligt!
  Skönt att de fixar sjukskrivning, det behövs att få varva ner.

  SV: haha ja, vi har fullt upp. Helt galet vissa dagar och andra dagar är det som om vi inte har några barn. Vi valde väl inte direkt att ha så här tätt men med facit i handen så skulle jag inte vilja göra på något annat sätt.

  kram

 3. Ohh fining =D, det låter som ett riktigt bra läkarbesök, skönt att du vart sjukskriven också =D
  kramar

  ja tänkte nog fel ska vara tvärtom, men ska det vara blått till en blondin ska de vara riktigt ljusa ser jag framför mig =D, jag valde en beige
  Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *