Skodilemma

December 2012

Plötsligt slog det mig att vi är i mitten på november och att julen snart närmar sig! Julen och vintern. En årstid när det brukar vara kallare än det är nu väl? Jag tror jag vaknat upp till frost bara två gånger denna säsong och det är snart december! Höst och vinter kräver massor av bra kläder och skor till barnen som är ute långt mycket mer än mig och jag brukar alltid vara ute i god tid med detta.

Årets vinteroveraller köptes in för flera månader sedan och ligger fortfarande ouppackade med prislapp på i klädkammaren och i väntan på kyla funkar ett fleecefodrat regnställ toppen så här pass långt söderut!

Men det här med vinterskor… jag tycker att barnens fötter antingen växer ingenting eller jättemycket på en gång så jag försöker alltid vänta så länge som möjligt med att köpa hem säsongens kängor. Elise fötter har jag någorlunda koll på men Tilias är krångligare. Hon har höga fotvalv och liksom en hög fot vid vristen, så det blir en brant backe så att säga, och väldigt få skor sitter bra på henne. Jag har haft jätteproblem med att hitta passande skor, stövlar och kängor till henne!

Efter mycket testande har vi kommit fram till att de enda skor som alltid sitter bra på hennes fötter är Kavat! Lite bredare och lite rymligare. Vilken tur att de gör så bra skor med och att det finns många fina modeller att välja på! Inne hos Deichmann hittar jag ofta just skor från Kavat mycket billigare än i affärerna i stan.

Sandalerna på bilden ovan är både Elises första skor som Tilia sedan fick ärva som sina första skor.

2 thoughts on “Skodilemma

  1. Kavat är fantastiska! De enda mina killar kunnat ha dåävwn de har höga fotvalv och breda fötter! Sen är de ju galet smidiga att ta på o sköter sig på alla punkter 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *