Snabba frukostar i lugn och ro

Jag är inne i en intensiv period och äter därför enkla och snabba frukostar i veckorna. Faktum är att barnen tvunget ska ha min mat och jag har slutat med att smygäta frukosten vid köksbänken medan jag packar väskor och jag vägrar behöva låsa in mig på toaletten för att trycka ner en tallrik müsli medan två barn bankar på dörren! Igenkänning någon? Och ja, mina barn får såklart egen frukost men det hjälper liksom inte, inte ens om det är exakt samma som min.

Jag är nu istället på jobbet lite tidigare än vanligt och intar min frukost i lugn och ro framför datorn. Lite som en dröm. Då behöver jag något som går snabbt och är enkelt att ta med och tillreda. Knäckebröd passar därför ypperligt! Det är gott och jag håller mig tillräckligt mätt till dagens första mellis ett par timmar senare.

image

Knäckebröd med keso, kalkon och tomat.

image

Knäckebröd med ägg och kaviar. 

Jag dricker gärna te på morgonen, det passar bäst till knäckebröd med de här påläggen tycker jag. Äggen kokar jag på morgonen och sen har jag exakt sex minuter på mig att sminka mig innan klockan ringer och äggen åker ner i handväskan. Smidigt! Ibland kan man ju trassla in sig i någon ögonfrans eller så men överlag är det en lagom tid för mig att ordna morgonbestyren framför spegeln, jag jobbar ju bäst under press!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *