Status

Elise sov hela natten med en shot Mollipect innan nattning. Idag har hon varit piggare och mindre snorig men fortsatt sova mycket. Hon äter bra och är glad och pigg i någon timme sen blir hon gnällig och trött. Då gör vi så hon somnar sen vaknar hon pigg och glad igen!

Det är så skönt att vi kan få henne att somna så lätt, när som helst! Underbara rutiner och ritualer… Och att hon äter. Det bästa sättet att bli frisk på är att äta och sova mycket, tycker jag.

5 thoughts on “Status

 1. Rutiner och ritualer – underbara ord! =)

  Hoppas Elise mår bättre nu? Och så hoppas jag att du lär dig din nya telefon, älskar ju dina kommentarer! =)

 2. Hur får ni henne att somna på dagen? Leo har rutin och ritual vid nattningen som fungerar super, men på dagen är det bara gå ut i vagnen eller snutta sig till sömns som fungerar…

  • Hon har rutiner med tider som hon ska sova på och då är hon trött, även om det ibland kan verka som att hon är pigg. Vi lägger henne i sängen och lämnar dörren på glänt till hennes rum, sen stökar vi utanför en stund, ibland sitter jag utanför och knapprar på datorn till exempel. Det kan ta lite olika tid för henne att somna beroende på hur trött (och envis?) hon är.
   Hon ligger och pratar och slänger kuddar och ålar runt och vänder sig och till sist låter hon riktigt onöjd men utan att vara ledsen utan mest gnällig. Kan hålla på i allt mellan 3-20 minuter. Oftast somnar hon av sig själv mitt i allt eller så går jag in när jag tycker att det får vara nog (kanske 20 min i värsta fall), vänder på henne och ger henne ett par buff i rumpan. Vips, så sover hon!
   Jag antar att det är rutinerna som gör det. Vi har har haft fasta rutiner med sov och mat sedan hon var en månad. De har såklart ändrats med tiden, men hon vet vad som förväntas att hon ska göra vid vissa ”ritualer” om jag säger så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *