Supergod chokladmousse utan socker

image

Igår var det mys hos Finaste grannen som fyllde år. Jag visste att de skulle äta chokladfondant och erbjöd mig ta med mig en egen efterrätt eftersom jag inte äter socker. Jag svängde ihop någon form av chokladmousse som kompletterades med färska jordgubbar på plats. Mums!

Det finns massor med konstgjorda sötningsmedel att använda sig av som visst inte ska höja blodsockret men jag använder inga av dem. Eftersom det är så pass sällan som jag äter någon typ av efterrätt eller liknande använder jag mig vid de tillfällena av (lite) honung. Det är naturligt och supersött! Och gott. Dessutom har mitt smaksinne ändrats sedan jag slutade äta socker så att gårdagens jordgubbar som för de andra blev ett syrligt tillbehör till chokladfondanten blev det sötaste jag åt till min chokladmousse.

Chokladmousse för 1 portion:

20 g cream cheese
1/3 tsk honung
1 msk kakao
1/2 krm vaniljpulver
0,5 dl vispgrädde

Vispa ihop allt utan grädden till en massa. Tillsätt grädden (ovispad) och vispa fluffig till önskad konsistens. Servera med bär!

image

Kalsasfin. Eller kanske mer klädd i människokläder. (dvs inte uniform eller träningskläder)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *