Supergod och festlig kycklingrätt

Igår kväll lagade jag en kycklingrätt som jag inte gjort på länge. Jag tycker mycket om den och den är enkel, fräsch och lätt att tillaga. Egentligen är den ganska nyttig också för det går enkelt att variera tillbehören. Kan det bli bättre?!

För två portioner:

Ingredienser:

2 kycklingfiléer, olivolja att steka i, salt och peppar. 2 vitlöksklyftor, 2 tomater, 1/2 kruka basilika. 1 litet paket mozarellaost. 1/2 zucchini. Pasta. 1/2 tetra krossade tomater.

Fräscha ingredienser!

Fräscha ingredienser!

Gör såhär:

Skär kycklingfiléerna längs med på mitten så att det istället blir fyra tunnare filéer. Banka ut dem med en kötthammare så de blir tunna. Stek filéerna på ena sidan tills du ser att det inte behövs stekas så värst länge till när du vände dem om. Under tiden de steks se till att hacka vitlöken, skiva tomater, zucchini, basilika och mozarella. Vänd kycklingfiléerna i pannan och lägg på mozarella, tomat, rå hackad vitlök och basilika och låt det ligga uppe på kycklingen medan den blir genomstekt.

Hetta upp olja i en annan panna (eller vänta tills kycklingen är klar) och stek hackad vitlök och zucchini med lite salt till önskad konsistens.

I en gryta häller du ner tomatkrossen, lite mer vitlök, salt och peppar. Toppa med basilika. Låt koka upp och smaka av.

Tomatsåsen

Tomatsåsen

Servera med nykokt pasta.

Ät och njut!

Ät och njut!

5 thoughts on “Supergod och festlig kycklingrätt

    • Åh, tack Jenny!! Det är min nya kamera vet du! Innan tog jag med ”vanlig” kamera eller mobilen och det såg aldrig gott ut, mer grått och osmakligt… Jag försöker lära mig att använda den nya kameran så smått. Kul att jag lyckats på nån bild! =)

  1. MEN GUUUUUD!!!
    Det godaste jag ätit på väldigt länge!
    Zuccinin glömde jag köpa så vi hade färska stekta champinjoner till och det va väldigt gott!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *