Tabata-löpning

image

När barnen sov middag passade jag på att ut och springa en runda. Utan barnvagn, så skönt! Jag sprang intervaller i tabata-form, vilket jag aldrig tidigare testat.

Tabataintervaller är ju egentligen max under 20 s och 10 s vila – 8 gånger. Därefter 1-2 min vila och så kör man på med 8 nya intervaller. Jag brukar träna styrka såhär emellanåt men idag testade jag alltså löpning.

Det är andra gången jag sprang efter förlossningen och såklart sprang jag inte max! Jag sprang så snabbt jag kunde för att fortfarande ha kontroll över knip och bäckenbotten och löpsteg och hållning. Viktigt! Jag var ute i en timme och det gick riktigt bra! Jag var inte supertrött och skulle nog kunna sprungit lika länge till men det får bli en annan dag!

2 thoughts on “Tabata-löpning

  1. Haha. Hur patetiskt är det inte att jag klarade av 4 intervaller (nej, inte omgångar)? Alltså. Ja. Och så det här att min höft idag började knäppa känns sådär. För wtf?!
    Men DU är grym!

  2. Grymme du! Och kul koncept att springa i tabata-form, det har jag aldrig tänkt på att man kan göra! Ska jag definitivt testa snart (nu när jag satsar på att bli snabb på 2.5 kilometer också, perfekt!) Jag kör ofta tabata hemma med styrkeövningar, gillar konceptet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *